Nieuws en blog

Wat is er gaande bij Skydive ENPC?

Versoepelingen uitgesteld tot 18 mei | ENPC

Helaas gaan de verbeteringen nog niet dusdanig snel dat we al in het Hemelvaartsweekend op versoepelingen kunnen rekenen.

Het ministerie heeft ons zojuist laten weten dat de eerstmogelijke versoepelingen pas op 18 mei te verwachten vallen. Dat betekent dat we onze heropening (op z'n minst) een week naar achteren moeten schuiven en dat zaterdag 22 mei dan weer de eerste springdag zal zijn. Hierbij zullen we wederom het volgende stappenplan hanteren:
22/23 mei: Kaderleden en B-brevet (+)
24 mei (Tweede Pinksterdag): A-brevetters

In de periode na 24 mei zullen we dan zo snel mogelijk van start gaan met de opfriscursussen voor niet A-brevetters. Dit plan blijft natuurlijk onder voorbehoud van de benodigde versoepelingen. In de tussentijd hebben we wel het hele clubhuis en hangaar klaar gemaakt voor de operatie. Als goedmakertje hebben we daarom een aantal foto's hiervan bijgevoegd! Hopelijk tot de 22e!

Kan je parachutespringen met hoogtevrees?

We krijgen bij ENPC vaak de vraag of je met hoogtevrees wel parachute kunt springen. Gelukkig hebben we een antwoord: dit is zeker mogelijk. Bij een sprong zit je namelijk zo hoog in de lucht dat je van je hoogtevrees geen last hebt.

Weinig last

Dit klinkt misschien gek, maar de meeste parachutespringers merken niks van hun hoogtevrees. Je springt namelijk van kilometers hoogte. Dat is zo hoog dat je geen vaste punten hebt waaraan je goed kan zien op welke hoogte je precies zit. In een vliegtuig heb je bijvoorbeeld ook weinig last van hoogtevrees. Zelfs met angst voor hoogtes kan je dus zonder zorgen een sprong wagen bij ENPC.

Geen hoogtevrees

Daardoor is een parachutesprong zelfs een goede manier om van je hoogtevrees af te komen. Op deze manier kan je zonder al te veel angsten wennen aan grote hoogtes. De vrije val wordt vaak beschreven als een geweldige ervaring, waardoor je met een goed gevoel terugkijkt op de sprong. Veel springers met hoogtevrees vertellen zelfs aan onze instructeurs dat ze genoten van het prachtige uitzicht. Op de manier associeer je hoogtes sneller met iets positiefs.

Gerust stellen

Bij ENPC hebben we verschillende ervaren instructeurs in dienst die samen met jou een sprong wagen. Zij kunnen je vooraf veel uitleggen over de sprong en je daarmee geruststellen. Onze instructeurs zijn op ieder moment aanwezig: voordat je het vliegtuig in stapt, tijdens de vlucht omhoog, gedurende de sprong en na je sprong. Ook in de dagen voor je sprong kan je veel lezen op onze nieuwspagina, of telefonisch vragen stellen aan onze medewerkers.

Genieten, ook met hoogtevrees

Wil jij ook een gave parachutesprong maken boven het mooie Brabantse landschap? Boek dan een sprong bij ENPC! Zelfs als je hoogtevrees hebt kan je nog optimaal genieten van een gave vrije val met één van onze ervaren instructeurs. Voor meer informatie over je sprong kan je altijd contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?

Op de website van ENPC lees je niet alleen veel over parachutespringen, maar ook over skydiven. Maar wat is eigenlijk precies het verschil? Om aan alle verwarring en misvattingen een einde te maken, leggen we het in deze blog uit.