Veelgestelde vragen
Ik heb een boeking gemaakt, maar nog geen bevestigingsmail ontvangen?
Het is mogelijk dat de bevestigingsmail in uw spamfolder terecht is gekomen. Hebt u na één uur nog niks ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar info@enpc.nl zodat we de boeking kunnen controleren en alsnog de bevestigingsmail toe kunnen sturen.
Ik wil graag een tandemsprong cadeau doen, kan ik hiervoor een cadeaubon bestellen?
Je kunt bij Skydive ENPC een tandemsprong cadeaubon bestellen. De bon heeft geen geldelijke waarde, maar deze kun je met iDeal afrekenen bij het boeken of met pin of cash op de dag van de sprong zelf. Bent u niet in de gelegenheid om de sprong op deze manier af te rekenen, dan is het ook mogelijk om een factuur opgestuurd te krijgen. U kunt hiervoor contact opnemen met info@enpc.nl.
Ik wil graag een tandemsprong als verrassing voor iemand anders boeken. Hoe gaat dit in zijn werk?
Je kunt in dit geval de naam van degene die gaat springen invullen, maar hierbij uw eigen contactgegevens vermelden. Op die manier krijgt u de bevestigingsmail toegestuurd zonder dat degene die gaat springen al achter zijn verrassing komt.
Ik heb een tandemsprong zonder video gereserveerd maar zou toch graag de videoreportage bijbestellen. Is dit nog mogelijk?
Het is zeker mogelijk om alsnog een video bij te boeken. Dit kun je doen door een mailtje naar info@enpc.nl te sturen. Hoe eerder je dit doet, des te eerder kunnen wij hier rekening mee houden en zorgen dat wij voldoende cameraspringers beschikbaar hebben.
Mag ik tijdens een parachutesprong een (GoPro) camera of telefoon meenemen?
Het is helaas niet toegestaan om zelf een camera mee de lucht in te nemen. De Nederlandse wet- en regelgeving stelt dat je minimaal 200 sprongen moet hebben voordat het is toegestaan om zelf een camera mee de lucht in te nemen. We raden je daarom aan om een videoreportage te boeken indien je de sprong toch graag op video vastgelegd wil hebben. Eén van onze ervaren cameraspringers zal dan je hele ervaring voor je vastleggen.
Ik twijfel tussen een tandemsprong met of zonder video. Wat krijg ik precies als ik een videoreportage bij boek?
Bij een videoreportage zal er een aparte cameraspringer met je meegaan. Deze legt naast de voorbereiding en vlucht in het vliegtuig natuurlijk ook de gehele vrije val vast. Daarna staat de cameraspringer bij de landing ook weer op je te wachten om deze en jouw eerste reactie op video vast te leggen. Na de sprong monteert de cameraspringer gelijk jouw video waardoor niet alleen jijzelf, maar ook de mensen die met je mee zijn komen kijken kunnen zien hoe jij zojuist uit een vliegtuig bent gesprongen! Deze video krijg je vervolgens op een USB stick van ons mee en we kunnen hem ook nog eens voor je op Youtube zetten! Voorbeelden van video’s vind je op de pagina 'Media'.
Kunnen er meerdere mensen gefilmd worden wanneer ik één videoreportage reserveer?
Tijdens de voorbereiding en in het vliegtuig is dit geen probleem. Tijdens de vrije val kan een cameraspringer echter maar met één tandem mee springen en is de afstand naar de andere tandemspringers te groot om hen ook op video vast te leggen.
Wanneer kan mijn tandemsprong niet doorgaan vanwege het weer?
Helaas heeft het Nederlandse weer geen absolute waarden waarbij er wel of niet gesprongen kan worden. De voornaamste beperkingen liggen in wolken, neerslag en/of (te veel) wind. Als de weersomstandigheden niet goed genoeg zijn, zullen wij telefonisch contact met je opnemen zodat je niet voor niks naar het vliegveld gereden komt. We zullen je dan vragen om een nieuwe afspraak in te plannen. Geen bericht is in deze dus goed bericht.
Wat als mijn sprong niet door kan gaan vanwege de weersomstandigheden?
Bij twijfelachtige weersomstandigheden kan er vaak pas op de dag zelf met zekerheid gezegd worden dat de sprong niet doorgaat. In dat geval zullen wij telefonisch contact met je opnemen zodat je niet voor niks naar het vliegveld gereden komt. We zullen je dan vragen om een nieuwe afspraak in te plannen. Indien je de sprong al betaald hebt, blijft dit tegoed gewoon op jouw persoonlijke account in ons systeem staan en ben je het dus niet kwijt.
Kunnen er mensen mee komen kijken hoe iemand gaat springen?
Toeschouwers zijn geen enkel probleem. Zij kunnen eerst de hele voorbereiding van de sprong mee bekijken, alvorens naar de landingslocatie te verplaatsen. Onze dropzone ligt op slechts 5 minuutjes van het vliegveld en heeft voldoende parkeergelegenheid. Daar kunnen zij dan de vrije val, vlucht onder de parachute en landing vanaf de grond bekijken.
Wij willen waarschijnlijk met meer dan 4 personen een tandemsprong maken. Nu kun je maar tot 4 personen reserveren. Kunnen er niet meer personen mee op één vlucht?
Wij bieden zeker ook mogelijkheden voor groepen. Neem hiervoor even contact op met info@enpc.nl en informeer naar de mogelijkheden.
Met welke medische condities mag je niet springen?
Dit hangt natuurlijk erg af van de specifieke condities. Heb je een mogelijke medische conditie of aandoening waarvan je niet zeker weet of je hiermee kunt springen? Neem dan van tevoren even contact op via info@enpc.nl of raadpleeg een arts.
Hoe lang duurt een parachutesprong?
Een parachutesprong duurt in totaal ongeveer vijf minuten, waarvan tussen de 30 en 60 seconden een vrije val betreft. In totaal neemt de gehele activiteit, de parachute sprong inclusief de hele voorbereiding, ongeveer anderhalf uur in beslag. Je wordt een half uur voorafgaand aan de geboekte tijd bij ons verwacht voor de briefing en instructie. Rond de geboekte tijd zul je dan daadwerkelijk de lucht in gaan. Met de vlucht, sprong en eventueel bekijken van de video achteraf zul je ongeveer een uurtje na de geboekte tijd helemaal klaar zijn. Desondanks raden we wel altijd om aan om een eventuele vervolgactiviteit er niet te kort achteraan te boeken. Het is namelijk altijd mogelijk dat we wat vertraging oplopen door het weer.
Ik wil graag naast de staticline opleiding ook zelfstandig leren vrije vallen, is dit bij jullie ook mogelijk?
Wij hanteren de Static Line opleiding als enige manier om zelfstandig te beginnen met springen. Hierbij zitten de eerste 5 sprongen gelijk inbegrepen. Na deze 5 sprongen kun je verder gaan met ons Progressive Free Fall programma waarbij je individueel begeleid wordt naar je eerste vrije val. De meeste mensen maken hun eerste vrije val tussen hun 8e en 10e sprong.
Als ik na de Static Line opleiding verder wil gaan met springen, wat zijn dan de kosten?
De eerste 5 sprongen zitten bij je Static Line opleiding inbegrepen. Hierna ga per sprong betalen waarbij de sprongprijs tussen de 30 en 40 euro ligt (afhankelijk van de hoogte). Dit is inclusief materiaalhuur en instructie.
Ik ben op zoek naar een opleiding om zelfstandig te kunnen skydiven, maar vroeg ik me af wat het verschil is tussen een Static Line opleiding en een AFF opleiding.
Wij geven geen AFF opleidingen maar hanteren het PFF programma (Progressive Free Fall). Hierbij begin je met de staticline opleiding en maak je eerst 5 sprongen volgens dit principe. Hierna ga je door naar de overgang naar vrije val. De meeste mensen maken dan ergens tussen sprong 8 en 10 hun eerste vrije val. Hierna ga je dan door met de rest van het PFF programma om je A-brevet te halen. Het grote voordeel van dit programma zit hem in de kosten. Een PFF opleiding is vele malen voordeliger dan een AFF opleiding, maar brengt je net zo goed naar je A-brevet.
Hoeveel kost het om parachute te springen?
Een parachutesprong (tandemsprong) bij Skydive ENPC kost €230. Wil je de geweldige ervaring op video vastgelegd hebben? Dan kun je de 'video experience' bijboeken. Een parachutesprong inclusief video-experience kost bij ENPC €325.
Is parachute springen veilig?
Ja, parachute springen is in Nederland erg veilig. Alle clubs, waaronder ENPC, hebben veiligheid ontzettend hoog in het vaandel staan. Wij hebben verschillende maatregelen en protocollen die de veiligheid waarborgen. Daardoor kun je met een gerust hart genieten van deze prachtige ervaring! Ben je benieuwd hoe wij ervoor zorgen dat parachutespringen helemaal veilig is én blijft? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen er graag meer over.