Kan ik zelf mijn parachute besturen?

28 juli 2021

Bij Skydive ENPC krijgen we regelmatig de vraag of het mogelijk is om zelf de parachute te besturen. Ja, dat is mogelijk! Misschien zelfs als je voor de eerste keer een sprong waagt.

Met lijnen

Een parachute wordt bestuurd met twee stuurlijnen, waarmee je van links naar rechts en van voor naar achter kunt sturen. Daarbij moet je rekening houden met de wind, omdat die je ook de verkeerde kant op kan sturen. Daarom werken we bij ENPC met ervaren instructeurs die met je meegaan bij je eerste sprongen. Zij geven je tijdens deze tandemsprongen de juiste instructies en zorgen ervoor dat je weer veilig op de grond terecht komt.

Ervaring

Zou je zelf al een parachute willen besturen, zonder instructeur? Voor je dit zelf gaat doen, is het goed als je al wat ervaring op hebt gedaan. Misschien is dat al wel zo, en kan je bij ons aantonen dat je al een opleiding hebt gevolg. Maar wanneer je dit nog niet hebt gedaan, kan je er ook een bij Skydive ENPC volgen. Je kan bij ons een Static Line-opleiding volgen, waarbij je met een lijn aan het vliegtuig vastzit die tijdens je eerste sprongen je parachute opent. Hierna helpen we je verder om je eerste vrije val te maken.

Militaire Wing halen

Bij Skydive ENPC is het ook mogelijk om een Militaire Wing te halen. Als je bij de Landmacht, Luchtmacht, Marine of Marechaussee zit kan je dus bij ons terecht voor je brevet. Met de beste instructeurs zorgen we ervoor dat jij leert hoe je het best zelfstandig beneden komt met je parachute. Via de website van ENPC kan je jezelf heel makkelijk opgeven voor deze opleidingen.

Zelf een sprong wagen?

Het is dus zeker mogelijk om zelf een sprong te wagen. Maar alleen na oefening. Bij Skydive ENPC hebben we gelukkig de expertise in huis om jouw tijdens je eerste zelfstandige sprongen te begeleiden. Wil je meer informatie over het zelfstandiger leren besturen van jouw parachute? Neem dan contact op met één van de medewerkers van ENPC, en leer beter springen!