Wat is het verschil tussen een tandemsprong en parachutespringen?

15 september 2021

De belangrijkste sprongen die we bij ENPC aanbieden zijn natuurlijk de welbekende parachute- en tandemsprongen. Maar we krijgen vaak de vraag wat nou eigenlijk precies het verschil is. Onze experts leggen dat aan je uit.

Samen springen

Eigenlijk is een tandemsprong een soort parachutesprong. Net als bij een tandemfiets, betekent dit dat er twee personen tegelijk bij betrokken zijn. In dit geval hangen twee mensen tegelijk aan de parachute. Ze springen dus samen naar beneden. Een van deze personen is een van onze ervaren instructeurs. De ander kan jij zijn! Deze sprong staat bekend als het meest eenvoudig omdat je met zijn tweeën kunt bijsturen. Daarom wordt het ook wel een duosprong genoemd.

Begeleiding bij tandemsprong

Maar waarom zou je kiezen voor een tandemsprong, in plaats van een andere parachutesprong? Dit is de sprong waarmee de meeste mensen die willen gaan springen beginnen. Als je nog geen of weinig ervaring hebt met parachutespringen, weet je natuurlijk nog niet altijd precies wat je moet doen. Hoe land je bijvoorbeeld veilig, of hoe stuur je bij wanneer er een stevige wind staat? Een meer ervaren springer kan je dan begeleiden en tijdens de sprong uitleg geven. En ingrijpen wanneer dat nodig is. Het is ook een perfecte manier om de ervaring van het skydiven eenmalig te beleven.

Opleiding halen

Bij ENPC kan je beide sprongen maken. Wij werken met zeer ervaren instructeurs die zijn opgeleid om nieuwe springers goed te begeleiden, wanneer ze kennismaken met de vrijheid van een parachutesprong. Als je liever zelf de lucht in wilt, zijn solosprongen ook mogelijk. Daarvoor moet je bij ons wel eerst een opleiding halen. Daarna kan je zelf een parachute opendoen en een vrije val maken bij een skydive.

Sprong wagen

Wil jij ook graag een tandemsprong maken? Of leren hoe je zelf veilig parachute spring? Neem dan snel contact op met ENPC en boek een tandemsprong, of schrijf je in voor één van onze kwalitatieve opleidingen. We hopen snel samen met jou een sprong te wagen!