OVER ENPC

Onze parachutistenvereniging Skydive ENPC (de Eerste Nederlandse Parachutisten Club) vind je tussen Breda en Roosendaal op Breda Airport. Je kunt bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met parachutespringen. We zijn de oudste parachutistenvereniging van Nederland en we maken er iedere dag weer een feestje van! Kenmerkend aan onze club is het informele, gezellige karakter. Skydive ENPC te Bosschenhoofd is een vereniging zonder winstoogmerk. Hierdoor kunnen wij veel aandacht geven aan de individuele springer, wat het plezier en de veiligheid ten goede komt. Durf jij een sprong in het diepe te maken?

We springen het hele jaar door, mits het weer het toelaat! In de zomer wordt er op feestdagen en in de weekenden gesprongen van 8.30 tot 20.00 uur. Verder zijn we in de zomermaanden ook op vrijdagmiddag geopend.

HISTORIE

Al ruim 70 jaar wordt er met passie gesprongen bij Skydive ENPC! We zijn niet voor niks de Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) en daar zijn we trots op. Skydive ENPC is opgericht in 1948 en is daarmee de oudste en meest ervaren club van Nederland. Het begon allemaal toen de eerste militaire parachutisten in 1948 terugkwamen uit voormalig Nederlands-Indië en parachutespringen als sport wilde blijven beoefenen.

ONZE SPECIALISTEN

Wie zijn er betrokken bij jouw tandemsprong?

Erwin Tandemmaster, Hulpinstructeur
Merijn Tandemmaster, Videoman, Hulp Instructeur
Ines Para van Dienst
Kevin Piloot
Ellen Para van Dienst

VLIEGTUIG

Cessna 208B grand caravan

In onze Cessna 208B Grand Caravan vliegtuig met registratie PH-FTW is er plaats voor 18 personen en een piloot die jou veilig de lucht in brengt. Zodra we allemaal zijn ingestapt gaat het luik omlaag. Wanneer we op de juiste hoogte zijn gaat het luik weer open en is er een ruime opening voor jouw sprong in het diepe! Het vliegtuig wordt regelmatig onderhouden en gecontroleerd. Belangrijke onderdelen worden periodiek schoongemaakt en getest. Veiligheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel, daarom besteden wij veel tijd aan het onderhoud van onze Cessna 208B Grand Caravan.

Inhoud

Registratie

BREDA INTERNATIONAL AIRPORT

Breda Airport is een klein vliegveld, gelegen langs de A58 tussen Breda en Roosendaal. Het vliegveld ligt aan de rand van de plaats Bosschenhoofd en werd voorheen ook wel vliegveld Seppe genoemd. Breda Airport is voor het zuiden van Nederland het dichtstbijzijnde vliegveld waar je kunt parachutespringen. Door de gunstige ligging langs de snelweg A58 is het vliegveld ook vanuit de rest van Nederland zeer makkelijk te bereiken. Breda Airport beschikt over één verharde start- en landingsbaan. Naast parachutespringen kun je op Breda Airport ook rondvluchten maken en vlieglessen volgen.

SKYDIVE ENPC EN CPV

De oprichting van Skydive ENPC ging in nauwe samenwerking met militaire parachutisten. Door de jaren heen heeft deze samenwerking met wisselende intensiteit standgehouden. Sinds 2009 zijn de banden weer aangehaald en heeft de Cadetten Parachutisten Vereniging (CPV) haar thuisbasis op Breda Airport bij Skydive ENPC. De cadetten van de CPV studeren aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Elk jaar wordt een groot aantal van hen opgeleid tot beginnend parachutist. Alle militairen in actieve dienst die een Static Line Brevet hebben gehaald, komen in aanmerking voor een militaire wing die zij op hun uniform mogen dragen. De komst van CPV bij Skydive ENPC heeft gezorgd voor een grotere diversiteit aan springers, wat de gezelligheid zeker ten goede komt!