Is parachutespringen gevaarlijk? | ENPC

12 mei 2021

Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan onze medewerkers: Is parachutespringen gevaarlijk? Wij kunnen je geruststellen en zeggen dat de sprong wagen helemaal veilig is. Bij ENPC word je namelijk begeleid door professionals en maak je ook samen met een ervaren springer de afdaling naar beneden.

Spanning

Bij ENPC begrijpen we heel goed waarom we deze vraag regelmatig krijgen. Voordat je gaat springen stijgt de spanning natuurlijk snel. En je wil weten wat voor risico’s parachutespringen van zo’n grote hoogte eigenlijk heeft. Het is ook spannend natuurlijk; springen uit een vliegtuig van grote hoogte. Voor velen geeft dit een bevrijdend gevoel, maar het gaat tegelijk tegen je natuur in. Maar weest gerust: bij ENPC bieden we veilige parachutesprongen aan waar je van kunt genieten.

Veilig springen

Natuurlijk kleven er altijd risico’s aan het maken van een sprong. Maar door de begeleiding van onze professionele medewerkers kan je bij ENPC veilig een sprong wagen. Met de beste materialen, opleidingen en instructies, zorgen wij ervoor dat je goed voorbereid bent op je sprong, zeker als het je eerste keer is. Daarnaast bieden we tandemsprongen aan waarbij je samen met een ervaren instructeur naar beneden springt. Zo krijg je ook tijdens je sprong de juiste aanwijzingen en kan je relaxed van het uitzicht genieten.

Ervaren instructeurs

Onze instructeurs zijn zeer ervaren en weten wat ze tijdens een sprong moeten doen. Zij kunnen je goed voorbereiden op de landing en nemen de juiste manier om te landen van tevoren goed met je door. Van tevoren controleren ze ook of alle materialen in orde zijn. De parachutes worden goed opgevouwen en de lijnen worden gecheckt. ENPC hecht eraan dat het materiaal degelijk is. Daarom vervangen wij het regelmatig en beoordelen we kritisch of deze nog aan onze eisen voldoen.

Geen twijfel over sprong

Twijfel je of je wil een parachutesprong wagen? Parachutespringen is in Nederland erg veilig, mede door clubs als ENPC die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Voor meer informatie over onze maatregelen en protocollen kan je natuurlijk altijd contact opnemen met onze medewerkers. Kom snel langs voor een sprong, nu het binnenkort weer mag in coronatijd!