Valschermspringen

Wil jij ervaren hoe het is om uit een vliegtuig te springen en een vrije val te maken? Dan is valschermspringen (een andere benaming voor 'parachutespringen' of 'skydiven') iets voor jou én ben je bij Skydive ENPC aan het juiste adres! Bij ons is het mogelijk om verschillende parachute sprongen te maken, waaronder de tandemsprong. Deze duosprong maak je samen met een ervaren instructeur en is speciaal voor mensen die voor de eerste keer gaan valschermspringen.

Hoe werkt valschermspringen?

Ben je een echte avonturier en op zoek naar een geweldige adrenalinekick? Dan is valschermspringen iets voor jou. Valschermspringen is een andere term voor parachutespringen of skydiven en geeft je een ultiem gevoel van vrijheid met een adembenemend uitzicht. Vanaf ruim 2,5 kilometer hoogte spring je uit een vliegtuig en maak je een vrije val met ruim 200 kilometer per uur, voordat je parachute open gaat en je nog even van het uitzicht kunt genieten.

Als je voor de eerste keer een parachutesprong maakt, maak je een zogenaamde 'tandemsprong'. Dat betekent dat je samen met en goed vastgebonden aan een ervaren instructeur uit het vliegtuig springt. Je wordt door deze instructeur opgevangen op locatie en hij neemt je van A tot Z mee in het hele proces, van instructie tot sprong en landing. Bovendien heb je bij Skydive ENPC de mogelijkheid om je hele sprong op video vast te laten leggen! Zo kun je na afloop van de sprong de hele ervaring nog een keer beleven en heb je een gaaf aandeken aan jouw parachute sprong.

Wat kost valschermspringen?

Als je voor de eerste keer een parachutesprong maakt, maak je zoals gezegd een tandemsprong. Dit is een duosprong samen met een tandemmaster. Je wordt door deze ervaren instructeur tijdens het hele proces aan de hand meegenomen: van ontvangst op het vliegveld tot het moment van de parachutesprong. Een tandemsprong bij Skydive ENPC boek je vanaf €220. Wil je jouw geweldige ervaring echter op video laten vastleggen? Dan kun je de 'video experience' bijboeken voor €95. In dat geval springt er een cameraman met jullie mee uit het vliegtuig en houdt hij jullie van begin tot eind in de gaten.

Wist je dat..

  • Skydive ENPC het hele jaar door springt, maar wel afhankelijk zijn van de weersomstandigheden of we mogen springen of niet.
  • Het maximale gewicht van een tandempassagier 100 kilogram mag zijn.
  • Temperatuur geen belemmering is? Als jij een warme trui of vest meeneemt, zorgen wij voor de rest.
  • Een tandemsprong er is voor iedereen vanaf 12 jaar, als je de sprong aandurft en gezond bent van lijf en leden?
  • Het niet is toegestaan om eigen opnameapparatuur (foto of video) mee te nemen tijdens de sprong.
  • Als je toch een mooi visueel aandenken wil aan je sprong, je bij ons de 'video experience' kunt boeken? Dan nemen wij de hele sprong voor je op!
  • Je bij Skydive ENPC online je sprong kunt boeken en direct met iDEAL of Bancontact kunt betalen, maar ook de sprong op locatie met PIN of contant kunt betalen? Wij accepteren geen creditcards of biljetten van €200 en €500.

Over Skydive ENPC

Ben jij klaar voor de sensatie van valschermspringen? Bij Skydive ENPC ben je aan het juiste adres, want al duizenden waaghalzen gingen je voor! ENPC bestaat al ruim 70 jaar en is daarmee de oudste parachutistenvereniging van Nederland. Wij zorgen er dus voor dat je optimaal geniet van deze 'once in a lifetime'-ervaring! Durf jij de sprong in het diepe te maken?

Skydive ENPC is gevestigd op vliegveld Breda International Airport, tussen Roosendaal en Breda, op slechts een kwartiertje rijden van de Belgische grens en op een half uur van Antwerpen. Wij maken van jouw tandemsprong een onvergetelijke ervaring. Je wordt gekoppeld aan een van onze ervaren tandemmasters die jou tijdens de gehele activiteit begeleidt en ondersteunt. Als het moment daar is, spring je samen met hem of haar uit het vliegveld en raas je met 200 km/u naar beneden.