Parachute springen: wat is de minimale leeftijd?

Wil jij samen met jouw zoon of dochter een parachutesprong maken? Of ben je zelf minderjarig en benieuwd hoe oud je precies moet zijn om die adrenalinekick te ervaren? Bij Skydive ENPC moet je minimaal 12 jaar zijn. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten.

Skydiven beleef je bij ENPC!

Op zoek naar een geweldige adrenalinekick? Parachute springen is een prachtige ervaring die je niet snel vergeet. Bij Skydive ENPC bieden we je verschillende mogelijkheden om je aan deze sprong te wagen. Ben je 12 jaar of ouder? Dan ben je van harte welkom bij ons.

Richtlijn leeftijd parachute springen

Skydive ENPC hanteert dus een minimumleeftijd van 12 jaar. We doen dit omdat kinderen vanaf die leeftijd de parachutesprong écht goed beleven. Het allerbelangrijkste is dat het kind zelf dolgraag wil springen. Deze leeftijd is daarom een richtlijn en geen harde eis. Dus ben je 11 jaar en wil je niets liever dan een parachutesprong maken? Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Meer informatie over de minimumleeftijd voor het parachutespringen lees je in het nieuwsbericht

Wil je meer informatie over Skydive ENPC of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van parachutespringen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Weet je al genoeg en kun je niet wachten? Boek dan direct jouw tandemsprong!

Tandemsprong maken

Ben je oud genoeg om te springen, maar nog geen 16 jaar? Dan is het bij ons alleen mogelijk om je te wagen aan een tandemsprong en daarnaast heb je toestemming nodig van je ouders. Bij een tandemsprong spring je samen met een begeleider. Wil je de sprong de rest van je leven terug kunnen kijken? Dan kies je voor de video-experience. in dat geval spring er iemand met je mee die alles vastlegt!

Vanaf 16 jaar is het mogelijk om alleen te springen. Hiervoor kun je bij ons de static line opleiding volgen. Je leert dan precies hoe het is om een solosprong te maken.

Benieuwd hoe zo’n sprong er precies uitziet? Op de pagina 'ENPC Media' vind je verschillende foto’s en video’s van de mensen die je voor gingen.