Maximaal Gewicht Parachutespringen

Wat is het maximaal gewicht bij parachutespringen? Dat is één van de vragen die we bij Skydive ENPC regelmatig en graag voor je beantwoorden voordat je het vliegtuig instapt. Op onderstaande pagina vind je alle informatie over parachutespringen en het maximale gewicht voor een parachutesprong.

Maximaal gewicht parachutespringen

Bij ENPC kunnen we veel mensen die graag een sprong willen wagen geruststellen. Een parachute kan namelijk veel gewicht aan. Bij een tandemsprong moet deze bijvoorbeeld het gewicht van een springer en instructeur kunnen dragen. Wanneer je als tandemspringer bijvoorbeeld 100 kilo weegt, kun je vaak ook gewoon bij ons in het vliegtuig stappen. Dit kan veilig, omdat onze instructeurs alle materialen altijd grondig controleren voor de sprong.

Maximum
Om de veiligheid van alle springers te garanderen, bestaat er wel een maximumgewicht: rond de 100 kilo. Eén of twee kilo daarboven is vaak geen probleem, maar voor een groter gewicht is ons materiaal niet gecertificeerd. Wanneer je rond de 100 kilo weegt, houden we voor je sprong rekening met de weersomstandigheden. Daarnaast kijken we naar de fysieke toestand van de springer en de aanwezigheid van een ervaren instructeur. Hierover kan je met ENPC afspraken maken voordat je jouw sprong gaat wagen. Zo garanderen we jouw veiligheid en die van anderen.

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor de eerste keer gaat parachutespringen heb je hoogstwaarschijnlijk een hoop vragen. Wat is het maximaal toegestane gewicht bij parachutespringen? Mag ik zelf een camera meenemen tijdens de sprong? Veiligheid staat voorop en daarom zijn er een aantal veiligheidsvoorschriften: safety first! In onze veelgestelde vragen vind je op (bijna) al deze vragen een antwoord. Ondanks het feit dat we al zoveel ervaring hebben op dit gebied, zijn we ontzettend scherp op alle deze voorschriften en veiligheidsregels. Parachutespringen is een van de gaafste dingen om te doen, maar we gaan alleen de lucht in als aan al deze voorschriften is voldaan.

Wat kun je precies verwachten?

Spring je voor het eerst of heb je al vaker gesprongen? Ga je voor de tandemsprong of ben je bevoegd om alleen te springen? We leggen je graag uit wat je kunt verwachten op de dag van jouw sprong.

Instructies vooraf
Vandaag is het zover, super gaaf! Met gezonde spanning ben je afgereisd naar Breda Airport. Bij aankomst meld je je bij de balie van het Skydive ENPC Clubhuis. Als snel zal een van onze instructeurs je ophalen. Daarna zullen jullie samen uitgebreid de instructies doornemen, zodat je weet wat je moet doen voor en tijdens de sprong. Wanneer alles helemaal duidelijk is, krijg je van ons een overall. Deze trek je aan over je eigen kleding en daarna ben je klaar om het vliegtuig in te stappen!

In het vliegtuig en tijdens de sprong

Wanneer je samen met de andere parachutisten in het vliegtuig zit ben je klaar om op te stijgen. Eenmaal de juiste hoogte en locatie bereikt? Dan zal aan de zijkant het luik opengaan. Op dit moment is de kans groot dat de adrenaline door je lijf giert, je handen nat van het zweet zijn en je alle instructies volledig kwijt bent... Geen paniek, onze ervaren instructeurs weten precies wat er moet gebeuren en kunnen je altijd geruststellen als je nog vragen hebt.

In een split second spring je samen met de instructeur, op 4000 meter hoogte uit het vliegtuig. De eerste 30 tot 60 seconden maak je een vrije val en hierna klapt de parachute open en daal je in heerlijke rust af. Je geniet van het uitzicht en de unieke ervaring. Wanneer je na een zachte landing weer op vaste bodem bent, krijg jij de hele dag je lach niet meer van je gezicht: wauw, dat was geweldig!

Over Skydive ENPC: Ruim 70 jaar ervaring

Skydive ENPC is de Eerste Parachutisten Club in Nederland. Opgericht in 1948 met als doel om oud-militairen uit Nederlands-Indië de kans te geven om de sport parachutespringen te kunnen beoefenen. Je leest het goed: we hebben dus al ruim 70 jaar ervaring. We vliegen vanaf Breda International Airport in Bosschenhoofd. Al onze instructeurs zetten zich vol passie en op vrijwillige basis in om je de allerbeste begeleiding te bieden tijdens jouw eerste sprong. Plezier en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel!