Parachutespringen

Wil jij parachutespringen? Of een sprong cadeau geven aan iemand? Bij ENPC hebben we al 70 jaar een passie voor parachutespringen en dit willen we graag met je delen! Je kunt bij ons eenmalig een sprong maken of een opleiding volgen om zelfstandig parachutist te worden. En de sprong kun je ook nog eens volledig op beeld laten leggen! Boek direct of bekijk de veelgestelde vragen.

Veilig parachutespringen bij ENPC

Parachutespringen staat bij veel mensen op de bucketlist, maar het blijft altijd spannend. Hoe werkt zoiets en is het niet gevaarlijk? Parachutespringen is absoluut veilig en bij Skydive ENPC zorgen we er ook voor dat jij je op je gemak voelt. Wij zijn de meest ervaren skydive vereniging van Nederland en onze instructeurs hebben al honderden sprongen gemaakt. We nemen de tijd voor iedere springer, zodat zij een unieke ervaring hebben en zich helemaal veilig voelen. Daarnaast werken we met goede materialen en deze worden veelvuldig gecontroleerd voor de sprong!

 

Parachutespringen: hoe werkt het?

Of je nou voor het eerst gaat springen of voor een tweede keer, met vrienden of alleen: het is handig om te weten hoe dit werkt. We leggen het je graag uit!

 

De instructies voor de sprong

Je hebt een sprong gereserveerd en vandaag is het zover, gaaf! Wanneer je bij Breda Airport aankomt, meld je je bij de balie van het Skydive ENPC Clubhuis. Daarna word je al snel opgehaald door een instructeur. Hij geeft je op de grond instructies en uitleg over de sprong, zodat je weet wat je bijvoorbeeld moet doen tijdens de vrije val of de landing. Wanneer dit helemaal duidelijk is, krijg je van ons een overall om aan te trekken over je eigen kleding en dan ben je klaar om te gaan!

 

In het vliegtuig en tijdens de sprong

Tijd om de lucht in te gaan! Je gaat met meerdere parachutisten het vliegtuig in. Wanneer het tijd is om te springen, gaat het luik aan de zijkant open. Op dit moment is de kans groot dat de adrenaline door je lijf giert en alle grondinstructies ver zijn weggezakt in je geheugen... Geen probleem, onze ervaren instructeurs weten precies wat er moet gebeuren en kunnen je altijd geruststellen als je nog vragen hebt.


Voor je er erg in hebt spring je samen met de instructeur uit het vliegtuig. De eerste 30 tot 60 seconden maak je een vrije val en hierna klapt de parachute open en daal je in heerlijke rust af. Je geniet van het uitzicht en de unieke ervaring. Wanneer je na een zachte landing weer op vaste bodem bent, kun jij niet meer stoppen met grijnzen: dat was geweldig!

Video experience

Een sprong om nooit te vergeten?
Boek dan de foto- en videorapportage: 

 • Tandemsprong
 • Uitgebreide instructies
 • Enthousiaste en ervaren instructeurs
 • HD foto's en video's op USB
 • De ervaring van A tot Z in beeld!
Basic experience

Enthousiast geworden?
Boek gemakkelijk een sprong bij ENPC: 

 • Tandemsprong
 • Uitgebreide instructies
 • Enthousiaste en ervaren instructeurs

Jouw onvergetelijke ervaring vastgelegd op video

Benieuwd hoe een sprong eruit ziet en welke beelden je kunt laten opnemen? Bekijk hieronder alvast de springers die je voorgingen. 

 

Foto- en videorapportage

Begrijpelijk, skydiven opzich is al vrij duur. Maar een foto- en videorapportage is absoluut de moeite waard! De meeste springers boeken de video experience bij Skydive ENPC. Op deze manier kun je de sprong nooit meer vergeten: de adrenaline, het ongelofelijke gevoel en het prachtige uitzicht. Je krijgt een ruime hoeveelheid foto's en video's mee op een USB stick, zodat je dit altijd kan terugkijken of aan vrienden kunt laten zien. Dus bij enige twijfel: absoluut doen!

Veelgestelde vragen

Wanneer je voor het eerst gaat parachutespringen, bestaat er een grote kans dat nog niet alles duidelijk is. Daarom hebben wij wat antwoorden verzameld op de veelgestelde vragen. Bij Skydive ENPC:

 • mag iedereen vanaf 12 jaar en onder de 100 kg parachutespringen.
 • vertrekt het vliegtuig vanaf Breda Airport, vlakbij de A58.
 • wordt er elk weekend gesprongen en in de zomer ook op vrijdagmiddag.
 • kun je springen met bril of lenzen: je krijgt van ons namelijk een veiligheidsbril.
 • kun je springen bij elke temperatuur! Alleen bij harde wind of veel neerslag gaat de sprong niet door. 
 • mag je uit veiligheidsoverwegingen geen eigen camera meenemen tijdens de sprong.

Onze specialisten

Wil je weten met wie jij misschien een parachutesprong gaat maken? Bekijk hieronder onze specialisten!Iris Hulp Instructeur


Danny Tandemmaster, Videoman


Katie Para van Dienst


Hans Piloot


Ellen Para van Dienst