Skydiven

Ben je op zoek naar een geweldige uitdaging en deins je niet terug voor een beetje spanning en sensatie? Dan is skydiven dé uitdaging voor jou! En skydiven doe je natuurlijk bij Skydive ENPC. Spring van grote hoogte uit het vliegtuig, raas met ruim 200 km/u naar beneden en geniet van het uitzicht tijdens de vlucht met de parachute naar beneden. Bij Skydive ENPC kan iedereen skydiven, want wij bieden verschillende mogelijkheden voor de echte durfals om te kunnen skydiven. Ga je voor de eerste keer skydiven? Dan maak je een zogenaamde 'Tandem parachutesprong' en zit je goed vastgebonden aan jouw ervaren tandemmaster die jou tijdens de hele dag begeleid: van de instructies vooraf tot de sprong en de landing. 

Ben jij klaar voor het avontuur van je leven? Boek dan snel jouw skydive-ervaring bij Skydive ENPC!

Skydiven bij ENPC: wat houdt het in?

Skydiven, ook wel skydiving of parachute springen genoemd, is letterlijk genomen het maken van een 'vrije val'. Bij skydiven klim je met een vliegtuig tot een hoogte van enkele kilometers, om hier vervolgens uit te springen en een vrije val te maken. Tijdens deze vrije val, die vaak ongeveer een halve minuut duurt, bereik je snelheden van maar liefst 200 km/u! 

Bij Skydive ENPC ben je natuurlijk aan het juiste adres als je wil skydiven! Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring en heb je nog nooit aan skydiven gedaan? Dan is de tandemsprong skydiven iets voor jou. Je krijgt na een gedetailleerde briefing en voorbereiding de kans om samen met een van onze gespecialiseerde instructeurs je sprong te maken. Tijdens deze sprong zit je goed vastgebonden aan een ervaren tandemmasters die ervoor zorgt dat je een waanzinnige sprong maakt en uiteindelijk ook weer veilig op de grond komt te staan. Bij de tandemsprong is het mogelijk om alles van begin tot eind te laten opnemen door onze video-instructeur, zodat je waar en wanneer je ook maar wil dit sensationele moment kunt herbeleven!

Skydive ENPC: al 75 jaar de leukste parachutistenclub!

Skydive ENPC bestaat al sinds 1948 en is begonnen met als doel om oud-militairen uit Nederlands-Indië parachute te laten springen als sport. Ook is de Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) de oudste en ervaren club van Nederland. En daar zijn we trots op! Onze instructeurs bestaan dan ook uit vrijwilligers die zich vol passie inzetten voor deze prachtige sport. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk en dus geen commerciële club. Zo kunnen we jou garanderen dat we jou de beste begeleiding kunnen bieden. Daarnaast wordt Skydive ENPC gekenmerkt aan het informele, gezellige karakter. We zorgen er vooral voor dat we plezier hebben in wat we doen!

Wist je dat..

Skydiven is een ontzettend gave ervaring! Maar er zijn ongetwijfeld nog dingen die je niet wist over skydiving of Skydive ENPC. Daarom zetten we een aantal leuke weetjes voor je op een rij! Wist je dat..

  • Je minimaal 16 jaar oud moet zijn om te kunnen skydiven (en toestemming van je ouders of voogd nodig hebt als je onder de 18 bent)?
  • Je bij het skydiven springt van een hoogte van maar liefst 3.000 meter (oftewel 10.000 ft)?
  • Je niet kunt skydiven bij teveel bewolking, neerslag en/of wind? Maar dat springen in de winter wel heel mooi is!
  • Jouw familie en vrienden gewoon kunnen komen kijken naar jouw sprong? De dropzone ligt op slechts 5 minuten van het vliegveld en heeft voldoende parkeergelegenheid.
  • De vrije val bij skydiven ongeveer 30 seconden duurt? Na die 30 seconden opent de tandemmasters de parachute en kun je nog even bijkomen en genieten van het uitzicht over het Brabantse land.
  • Zelfs Koningin Maxima je al voor ging bij het parachute springen? Zij maakte in de zomer van 2022 een sprong vanuit het vliegtuig van Skydive ENPC en vond het fantastisch!
  • Parachute springen in Nederland erg veilig is. Alle clubs, waaronder Skydive ENPC, hebben veiligheid ontzettend hoog in het vaandel staan. Veel verschillende protocollen en maatregelen waarborgen deze veiligheid, zodat jij met een gerust hart kunt skydiven en genieten.

Hoeveel kost het om te skydiven?

Bij Skydive ENPC kun je bij tandem parachute springen kiezen uit twee verschillende opties. De prijs voor zo'n tandemsprong is €220. Voor deze prijs krijg je natuurlijk de beste begeleiding en een geweldige ervaring. Skydive ENPC is een parachutistenclub die niet uit commercieel oogpunt werkt, waardoor we jou de beste ervaring aan kunnen bieden. Onze ervaren instructeurs zijn allemaal vrijwilligers, die zich met passie inzetten voor deze prachtige sport. Wil je graag dat deze 'once in a lifetime' ervaring wordt opgenomen op video? Dan kun je voor een meerprijs van €95 kiezen voor een tandemsprong met video ervaring. In dat geval wordt de hele activiteit vastgelegd op video: de opwinding vooraf, de spanning als het luik van het vliegtuig open gaat, de adrenaline van de vrije val en het gevoel van ultieme vrijheid als je onder de parachute naar beneden zweeft.

Ben je overtuigd? Klik dan hier om een tandemsprong te boeken!