Skydiven

Ben je op zoek naar een geweldige uitdaging en deins je niet terug voor een beetje spanning en sensatie? Dan is skydiven dé uitdaging voor jou! En skydiven doe je natuurlijk bij Skydive ENPC. Spring van grote hoogte uit het vliegtuig, raas met ruim 200 km/u naar beneden en geniet van het uitzicht tijdens de vlucht met de parachute naar beneden. Bij Skydive ENPC is skydiving voor iedereen, want wij bieden verschillende mogelijkheden voor de echte durfals om te kunnen skydiven. Ga je voor de eerste keer parachutespringen? Dan maak je een zogenaamde 'Tandem parachutesprong' en zit je goed vastgebonden aan jouw ervaren tandemmaster die jou tijdens de hele dag begeleid: van de instructies vooraf tot de sprong en de landing. 

Ben jij klaar voor het avontuur van je leven? Boek dan snel jouw skydiving ervaring bij Skydive ENPC!

Skydiving bij ENPC: wat houdt het in?

Skydiven, ook wel skydiving of parachute springen genoemd, is letterlijk genomen het maken van een 'vrije val'. Bij skydiven klim je met een vliegtuig tot een hoogte van enkele kilometers, om hier vervolgens uit te springen en een vrije val te maken. Tijdens deze vrije val, die vaak ongeveer een halve minuut duurt, bereik je snelheden van maar liefst 200 km/u! 

Tandem parachutesprong bij ENPC

Bij Skydive ENPC ben je natuurlijk aan het juiste adres als je de fantastische ervaring van skydiven wil meemaken! Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring en heb je nog nooit aan skydiven gedaan? Voor jouw eerste sprong is de tandemsprong skydiven in het leven geroepen. Voor deze ultieme ervaring krijg je na een gedetailleerde instructie en voorbereiding de kans om samen met een van onze gespecialiseerde instructeurs je sprong te maken. Tijdens deze sprong zit je goed vastgebonden aan een ervaren tandemmasters die ervoor zorgt dat je een waanzinnige sprong maakt, de parachute open maakt en je uiteindelijk ook weer veilig op de grond staat. 

Video tandem skydive

Bij de tandemsprong is het mogelijk om alles van begin tot eind te laten filmen met onze 'Video experience'. Als je de tandemsprong + video boekt, word je tijdens de gehele activiteit, naast jouw persoonlijke instructeur, vergezeld door een van onze video-instructeurs. Van de instructie tot de sprong en de landing: alles wordt op video vastgelegd. Direct na jouw sprong krijg je de video opgeleverd. Zo kun je waar en wanneer je ook maar wil dit sensationele moment herbeleven!

Hoeveel kost het om te skydiven?

Bij Skydive ENPC kun je bij tandem parachute springen kiezen uit twee verschillende opties. De prijs voor zo'n tandemsprong is €220. Voor deze prijs krijg je natuurlijk de beste begeleiding en een geweldige ervaring. Skydive ENPC is een parachutistenclub die niet uit commercieel oogpunt werkt, waardoor we jou de beste ervaring aan kunnen bieden. Onze ervaren instructeurs zijn allemaal vrijwilligers, die zich met passie inzetten voor deze prachtige sport.

Kosten video tandemsprong

Wil je graag dat deze 'once in a lifetime' ervaring wordt opgenomen op video? Dan kun je voor een meerprijs van €95 kiezen voor een tandemsprong met video-ervaring. In dat geval wordt de hele activiteit vastgelegd op video: de opwinding vooraf, de spanning als het luik van het vliegtuig open gaat, de adrenaline van de vrije val en het gevoel van ultieme vrijheid als je onder de parachute naar beneden zweeft.

Ben je overtuigd? Klik dan hier om een tandemsprong te boeken!

Skydive opleiding

Ben je na jouw eerste parachutesprong zó enthousiast over skydiving en wil je leren zelfstandig parachute te springen? Dan kun je bij ons een opleiding parachutespringen volgen, een zogenaamde 'Static Line'-opleiding. Tijdens deze opleiding leer je in een weekend de theorie én praktijk van het parachutespringen en kun je aan het einde van dat weekend zelfstandig springen van maar liefst 1200 meter hoogte! Heb je de eerste opleiding succesvol afgerond? Dan kun je daarna verder leren om meer brevetten te behalen en zo van grotere hoogte te mogen springen.

Meer weten? Lees hier meer over de Opleiding Parachutespringen!

Skydive ENPC: al 75 jaar de leukste parachutistenclub!

Skydive ENPC bestaat al sinds 1948 en is begonnen met als doel om oud-militairen uit Nederlands-Indië als sport te laten parachutespringen als sport. Ook is de Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) de oudste en ervaren club van Nederland. En daar zijn we trots op! Bij Skydive ENPC werken daarom ook alleen enthousiaste mensen! Ons vriendelijk personeel bestaat volledig uit vrijwilligers die zich vol passie inzet voor deze prachtige sport. We zijn een vereniging zonder winstoogmerk en dus geen commerciële club. Zo kunnen we jou garanderen dat we jou de beste begeleiding kunnen bieden. Daarnaast wordt Skydive ENPC gekenmerkt aan het informele, gezellige karakter, ook voor degenen die alleen komen kijken. We zorgen er vooral voor dat we plezier hebben in wat we doen!

OPENINGSTIJDEN SKYDIVE ENPC

Wil je bij Skydive ENPC een tandemsprong boeken? Dan kan dat eenvoudig via de pagina 'Tandemsprong boeken'. Indien de weersomstandigheden het toelaten zijn wij het hele jaar op zaterdag en zondag geopend. In de zomermaanden (over het algemeen vanaf mei/juni tot september) zijn wij op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Daarnaast zijn we ook geopend op feestdagen zoals Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en meer. Lees hier meer over onze openingstijden.

Wist je dat..

Skydiven is een geweldige ervaring! Maar er zijn ongetwijfeld nog dingen die je niet wist over skydiving of Skydive ENPC. Daarom zetten we een aantal leuke weetjes voor je op een rij! Wist je dat..

Verschil tussen skydiven en indoor skydiven

Je hebt er vast wel eens van gehoord: indoor skydiven. Het woord zegt eigenlijk al wat de bedoeling is van indoor skydiven: je blijft binnen. Het uit een vliegtuig springen wordt bij een indoor skydive achterwege gelaten en de ervaring van het skydiven wordt gesimuleerd door middel van een windtunnel. Deze windtunnel blijft van onderaf wind naar boven in een turbine en zo blijf je zweven. Een mooie manier om de fijne kneepjes van het skydiven onder de knie te krijgen en je techniek te perfectioneren, maar natuurlijk nooit zo mooi als het echte werk! Er gaat niets boven de beleving en de spanning van de vlucht omhoog, het uitzicht als je in de deur van het vliegtuig zit en de adrenaline als je met 200 km/u naar beneden raast. Dat ervaar je alleen bij het échte skydiven.

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een tandemsprong als verrassing voor iemand anders boeken. Hoe gaat dit in zijn werk?

Je kunt in dit geval de naam van degene die gaat springen invullen, maar hierbij uw eigen contactgegevens vermelden. Op die manier krijgt u de bevestigingsmail toegestuurd zonder dat degene die gaat springen al achter zijn verrassing komt.

Ik twijfel tussen een tandemsprong met of zonder video. Wat krijg ik precies als ik een videoreportage bij boek?

Bij een videoreportage zal er een aparte cameraspringer met je meegaan. Deze legt naast de voorbereiding en vlucht in het vliegtuig natuurlijk ook de gehele vrije val vast. Daarna staat de cameraspringer bij de landing ook weer op je te wachten om deze en jouw eerste reactie op video vast te leggen. Na de sprong monteert de cameraspringer gelijk jouw video waardoor niet alleen jijzelf, maar ook de mensen die met je mee zijn komen kijken kunnen zien hoe jij zojuist uit een vliegtuig bent gesprongen! Deze video krijg je vervolgens op een USB stick van ons mee en we kunnen hem ook nog eens voor je op Youtube zetten! Voorbeelden van video’s vind je op de pagina 'Media'

Ik ben op zoek naar een opleiding om zelfstandig te kunnen skydiven, maar vroeg ik me af wat het verschil is tussen een Static Line opleiding en een AFF opleiding.

Wij geven geen AFF opleidingen maar hanteren het PFF programma (Progressive Free Fall). Hierbij begin je met de staticline opleiding en maak je eerst 5 sprongen volgens dit principe. Hierna ga je door naar de overgang naar vrije val. De meeste mensen maken dan ergens tussen sprong 8 en 10 hun eerste vrije val. Hierna ga je dan door met de rest van het PFF programma om je A-brevet te halen. Het grote voordeel van dit programma zit hem in de kosten. Een PFF opleiding is vele malen voordeliger dan een AFF opleiding, maar brengt je net zo goed naar je A-brevet.