Wat is de hoogte van een parachutesprong?

12 november 2020

Bepakt en bezakt met een complete uitrusting inchecken in ons vliegtuig, klaar voor de sprong van je leven. Net zoals je zenuwen begint ook het  vliegtuig te stijgen. Maar tot hoever gaat het vliegtuig eigenlijk? Wat is de hoogte van een parachutesprong, en hoelang duurt zo’n vrije val door de lucht dan? We leggen het je allemaal uit.

Kilometers hoogte

Voor een vrije val waarbij je met 200 km per uur naar beneden suist moet je flink de hoogte in om er lang genoeg van te kunnen genieten. Wanneer je bij ons springt vind je parachutesprong plaats vanaf 10.000 ft, wat neerkomt op zo’n 3.000 meter. Een kleine 3 km de lucht in dus voordat je uit het vliegtuig springt en de vrijheid tegemoet vliegt, samen met jouw tandeminstructeur.

GEMIDDELDE DUUR

Vanwege de gigantische snelheid is de hoogte van je sprong dus ook bepalend voor de lengte van je vrije val. De gemiddelde duur van een parachutesprong hangt af van tot welke hoogte je stijgt. Bij een gemiddelde sprong duurt de vrije val ongeveer tussen de 30 en 60 seconden, afhankelijk van de precieze hoogte van je sprong.

PARACHUTE ACTIVEREN

Na die vrije val wordt de parachute geactiveerd. Dit gebeurt op ongeveer 5.000 ft van de grond. Zo heb jij of je tandemmaster alle tijd om de snelheid uit je vlucht te halen en de juiste kant op te richten voor je landing. Dit restant van de vlucht duurt dan nog ruim 5 minuten, voordat je weer met beide benen veilig op de grond staat.

KLAAR OM DE LUCHT IN TE GAAN?

Wil jij ook graag de lucht in voor een onvergetelijke ervaring? Stijg dan samen met ons naar grote hoogte en spring samen met jouw tandemmaster de vrijheid tegemoet vanaf 3 km hoogte. Wij verwelkomen je graag bij ons aan boord. Reserveer direct jouw sprong of neem contact met ons op voor meer informatie.