Parajumpen

Ben jij op zoek naar de ultieme adrenalinekick? Wil jij voor het eerst een tandem parajump maken? Kom dan naar Skydive ENPC en creëer jouw onvergetelijke ervaring. Skydive ENPC is leukste vereniging om te skydiven in Nederland, met ruim 70 jaar aan ervaring. Bij ons ben je dus aan het juiste adres voor een geweldige en veilige skydive-ervaring. 

Tandemsprong maken

Ga jij voor de eerste keer parajumpen? Dan ga je een tandemsprong maken. Bij een tandemsprong spring je samen met, en goed vastgebonden aan, een ervaren tandemmaster naar beneden. Deze tandemmaster is een ervaren instructeur die al vele sprongen heeft gemaakt. Je wordt door je tandemmaster voorafgaand aan de sprong goed voorbereid en krijgt alle benodigde instructies om van jouw parachutesprong een onvergetelijke ervaring te maken.

Hoe werkt een tandemsprong?

Een tandemsprong is de ideale kennismaking met parajumpen. Je springt namelijk samen met iemand die al vele malen heeft gesprongen en die daardoor precies weet wat er moet gebeuren. Bij Skydive ENPC krijg je één tandemmaster aangewezen die jou door de hele activiteit begeleidt. Hij vangt je op op Breda Airport, legt je precies uit wat er gaat gebeuren en neemt je van A tot Z mee in de voorbereiding op de sprong. Samen met jouw tandemmaster stap je in het vliegtuig en geniet je van het uitzicht, voordat je met 200 km/u per uur naar beneden raast. Na ongeveer 30 seconden opent de parachute en kun je nog even bijkomen met een van de mooiste uitzichten die er bestaat.

Wil je precies zien hoe de ervaring van een tandemsprong er uitziet? De opwinding tijdens de voorbereiding, het gevoel als de deur van het vliegtuig open gaat, het gevoel van de vrije val? Kijk dan op onze Media-pagina voor videoreportages van waaghalzen die jou voor gingen.

BEKIJK HIRE ALLE REPORTAGES

Parajumpen: een opleiding volgen

Wil je leren om solo te parajumpen? Dat kan natuurlijk ook bij Skydive ENPC. Wij bieden verschillende opleidingen aan, te beginnen met de 'Static Line'-opleiding. Deze opleiding kun je in twee weekenddagen volgen, waarbij je de basis van het skydiven leert. Aan het einde van deze dagen volg je een theorie- en praktijkexamen. Haal je dit? Dan spring je, als het weer het toelaat, direct daarna alleen uit een vliegtuig vanaf 1200 meter hoogte!

Na je Static Line-opleiding kun je verder leren richting een ervaren parachutespringer. Zo heb je ook de mogelijkheid om het Progressive Free Fall (PFF) programma te volgen. Bij deze opleiding leer je alle ins en outs van het parachutespringen en ga je op naar de vrije val.

MEER INFO OVER ONZE OPLEIDINGEN

Over Skydive ENPC

Skydive ENPC is de oudste paracutistenvereniging van Nederland, met ruim 70 jaar ervaring! Wij zijn gevestigd op Breda International Airport, het vliegveld tussen Breda en Roosendaal. Iedere dag maken wij er weer een feestje van en willen wij onze parachutisten de beste ervaring geven! Dit informele en gezellige karakter kenmerkt onze club. Wij zijn een vereniging zonder winstoogmerk en daardoor kunnen wij veel aandacht geven aan individuele springers. Dat komt het plezier en de veiligheid ten goede. 

Bij Skydive ENPC springen we, mits het weer het toelaat, het hele jaar door. We springen op weekend- en feestdagen van 8:30 tot 20:00 uur en in de zomermaanden zijn we ook op vrijdagmiddag geopend.

Zien we jou binnenkort in Bosschenhoofd voor jouw eerste parachutesprong? Tot dan!