Wat kost parachutespringen?

Parachute springen is één van de gaafste ervaringen die je kunt meemaken. Maar wat zijn de kosten van parachutespringen nu precies? Bij Skydive ENPC heb je verschillende opties als het om parachutespringen gaat. Als je voor de eerste keer gaat parachutespringen maak je een zogenaamde tandemsprong. Deze geweldige ervaring en adrenalinekick beleef je vanaf € 220. Wil je de vrije val en hele activiteit altijd willen herbeleven? Dan kun je kiezen voor de extra optie 'video experience'. Deze tandemsprong + video kost € 315. Wil je een ervaren springer worden? Dan kun je bij ENPC ook een Opleiding Parachutespringen volgen vanaf € 459.

Ben je geïnteresseerd in het maken van een parachutesprong? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Tandemsprong: je eerste parachutesprong

Als je voor de eerste keer een parachutesprong maakt, dan maak je een tandemsprong, ook wel duosprong genoemd, samen met een van onze ervaren tandemmasters. Met deze tandemsprong beleef je natuurlijk een absolute uitdaging! Bij ENPC word je van A tot Z begeleid als je kiest om het avontuur van zo'n tandemsprong aan te gaan. Je wordt door jouw instructeur welkom geheten en hij of zij loopt samen met jou door alle instructies heen. Op het moment supreme stappen je samen uit het vliegtuig en maak je een unieke vrije val waarbij je met 200 km/u naar beneden raast!

TANDEMSPRONG OP VIDEO

Zo'n 'once in a lifetime' ervaring wil je natuurlijk altijd terug willen kijken. Daarom hebben we bij Skydive ENPC extra opties waar je uit kunt kiezen. Zo is het mogelijk om de hele activiteit, van voorbereiding tot tandemsprong, vast te laten leggen op foto en video met onze speciale 'video experience'. Boek je deze extra optie, dan springt er samen met jou een cameraman/-vrouw mee naar beneden zodat jouw hele sprong wordt gefilmd. Je wordt gefilmd tot je uiteindelijk op de grond land en je eerste reactie op de sprong hebt gegeven.

Bekijk op onze 'Media'-pagina voor alle video's van de afgelopen tandemsprongen. Zo zie je precies hoe de sprong wordt vastgelegd.

Wat kost een parachutesprong?

De kosten voor de tandemsprong zijn als volgt:

  • Tandemsprong Basic experience: €220,-
  • Tandemsprong + Video experience (tandemsprong, HD-video op USB + gratis online video): €315,-

Als je een opleiding parachutespringen wil volgen, kies je voor de 'Static Line'-opleiding. Tijdens twee weekenddagen leer je de theorie en praktijk van parachutespringen en kun je aan het einde solo uit het vliegtuig springen. De kosten voor opleiding parachutespringen:

  • Static line opleiding parachute springen: €459,-

Heb je iets te vieren, een open dag of zakelijk evenement of jubileum en wil je een spectaculaire indruk achterlaten op je relaties? Kies dan voor de showsprong! Onze ervaren parachutisten geven jouw evenement extra flair! Samen bespreken we de mogelijkheden om bijvoorbeeld een vlag of andere attributen mee te nemen, of springen de parachutisten uit de het vliegtuig in bedrijfskleding of een clubtenue! De mogelijkheden zijn eindeloos.

KOSTEN TANDEMSPRONG: WAT JE NOG MEER MOET WETEN

Als je voor de eerste keer gaat parachutespringen dan moet je natuurlijk vooral genieten van de ervaring en plezier kunnen hebben! Dat is waar wij, Skydive ENPC, als parachutisten club voor staan: plezier hebben en veilig springen. Daarom is het goed om een aantal dingen te vertellen als het om parachutespringen gaat.

  • De minimumleeftijd van parachutespringen is 12 jaar, maar als je onder de 18 jaar is het verplicht om een schriftelijke toestemming hebben van je ouders of verzorgers.
  • Parachute springen is niet afhankelijk van de temperatuur. Sommige omstandigheden van het weer (zoals regen of wind) kunnen ervoor zorgen dat we niet springen, maar in dat geval communiceren we dat op tijd. Lees hier meer: 'Met welke weersomstandigheden kun je skydiven?'
  • Het maximale gewicht van een passagier bij een tandemsprong is 100 kilogram.
  • Bij het boeken van een tandemsprong kun je op verschillende manieren betalen, waaronder iDEAL, Bancontact (voor Belgische avonturiers) en op locatie met PIN of cash
  • Wil je iemand een tandemsprong cadeau doen? Dan kun je bij ENPC een cadeaubon parachutespringen kopen! Zo geef je iemand het beste cadeau ooit. De cadeaubon is eenvoudig in te wisselen: kies tijdens het boeken/inplannen van een tandemsprong bij de betaling voor 'Cadeaubon inwisselen'.

Wil je meer weten over wat kost een parachute sprong?

Wil je meer weten over ons aanbod parachute sprongen of heb je vragen over bijvoorbeeld een van onze opleidingen als parachutist? Neem dan contact op met een van onze specialisten van ENPC Skydive! Ze vertellen je graag meer over ons aanbod parachute sprongen of helpen je met je andere dringende vragen.

Veelgestelde vragen

Mag ik tijdens een parachutesprong een (GoPro) camera of telefoon meenemen?

Het is helaas niet toegestaan om zelf een camera mee de lucht in te nemen. De Nederlandse wet- en regelgeving stelt dat je minimaal 200 sprongen moet hebben voordat het is toegestaan om zelf een camera mee de lucht in te nemen. We raden je daarom aan om een videoreportage te boeken indien je de sprong toch graag op video vastgelegd wil hebben. Eén van onze ervaren cameraspringers zal dan je hele ervaring voor je vastleggen. 

Hoe lang duurt een parachutesprong?

Een parachutesprong duurt in totaal ongeveer vijf minuten, waarvan tussen de 30 en 60 seconden een vrije val betreft. In totaal neemt de gehele activiteit, de parachute sprong inclusief de hele voorbereiding, ongeveer anderhalf uur in beslag. Je wordt een half uur voorafgaand aan de geboekte tijd bij ons verwacht voor de briefing en instructie. Rond de geboekte tijd zul je dan daadwerkelijk de lucht in gaan. Met de vlucht, sprong en eventueel bekijken van de video achteraf zul je ongeveer een uurtje na de geboekte tijd helemaal klaar zijn. Desondanks raden we wel altijd om aan om een eventuele vervolgactiviteit er niet te kort achteraan te boeken. Het is namelijk altijd mogelijk dat we wat vertraging oplopen door het weer. 

Als ik na de Static Line opleiding verder wil gaan met springen, wat zijn dan de kosten?

De eerste 5 sprongen zitten bij je Static Line opleiding inbegrepen. Hierna ga per sprong betalen waarbij de sprongprijs tussen de 30 en 40 euro ligt (afhankelijk van de hoogte). Dit is inclusief materiaalhuur en instructie.