Wat is het maximale gewicht voor skydiven?

21 januari 2021

Het klinkt heel onwerkelijk: vanuit een vliegtuig zorgeloos naar beneden duiken en daarna als een vogel zweven door de lucht. Toch kan het als je gaat skydiven bij ENPC. Om je te laten ‘zweven’ moet een parachute heel stevig zijn. Maar is er ook een maximaal gewicht voor skydiven?

100 kilo

Bij ENPC kunnen we veel mensen die graag een sprong willen wagen geruststellen. Want een parachute kan veel gewicht aan. Bij een tandemsprong moet deze bijvoorbeeld het gewicht van een springer en instructeur kunnen dragen. Wanneer je als tandemspringer bijvoorbeeld 100 kilo weegt, kun je vaak ook gewoon bij ons in het vliegtuig stappen. Dit kan veilig, omdat onze instructeurs alle materialen altijd grondig controleren voor de sprong.

Maximum

Om de veiligheid van alle springers te garanderen, bestaat er wel een maximumgewicht: rond de 100 kilo. Eén of twee kilo daarboven is vaak geen probleem, maar voor een groter gewicht is ons materiaal niet gecertificeerd. Wanneer je rond de 100 kilo weegt, houden we voor je sprong rekening met de weersomstandigheden. Daarnaast kijken we naar de fysieke toestand van de springer en de aanwezigheid van een ervaren instructeur. Hierover kan je met ENPC afspraken maken voordat je jouw sprong gaat wagen. Zo garanderen we jouw veiligheid en die van anderen.

Boeking

Wanneer je aan de verschillende criteria voldoet, kan je met een gerust hart een boeking doen voor skydiven bij ENPC. Als de sprong door gewijzigde omstandigheden toch niet door kan gaan, kan je natuurlijk bij ons voor een andere dag een afspraak maken. In sommige gevallen blijkt dat de sprong toch niet mogelijk is; in dat geval krijg je natuurlijk jouw geld terug.

Wil je een sprong wagen?

Wil je ook komen skydiven bij ENPC? Neem dan snel contact met ons op en maak een afspraak! Ook als je nog meer vragen heeft over skydiven, kan je bij ons terecht. Wij helpen je snel verder omdat we graag de ervaring van een sprong met anderen delen.