Risico parachutespringen

Maak je je zorgen om het risico van parachutespringen? Dan willen wij je direct geruststellen: parachutespringen is enorm veilig. Skydive ENPC neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht en werkt uitsluitend met goed opgeleide, ervaren instructeurs. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de risico’s van parachutespringen en de regels die we hanteren.

Risico’s van parachutespringen

Er kleven risico’s aan het maken van een parachutesprong. Het is natuurlijk niet zomaar iets, een sprong van meer dan duizend meter hoogte. Gelukkig kun je van Skydive ENPC op aan: we zijn letterlijk de meest ervaren club van parachutisten in Nederland. Al sinds 1948 verzorgen we parachutesprongen, wat ons de oudste en Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) van het land maakt. Gedurende de jaren zijn we meegegaan met de tijd en wordt het parachutespringen iedere dag veiliger. Onze instructeurs, die al honderden sprongen gemaakt hebben, zorgen ervoor dat de veiligheidschecklist goed doorlopen wordt en stellen je gerust door al je vragen te beantwoorden.

Kies je voor bijvoorbeeld een tandemsprong? Dan spring je samen met een instructeur en zit je tijdens de parachutesprong aan hem of haar vast.

Waarom parachutespringen?

Het maken van een parachutesprong is onvergetelijk. De ervaring is uniek en kan zelfs naar keuze volledig vastgelegd worden op camera! Om de risico’s van parachutespringen te minimaliseren, hanteert Skydive ENPC een aantal regels waaraan iedereen die een sprong wil maken moet voldoen:

  • Je maximale lichaamsgewicht is 100kg;
  • Je bent minimaal 12 jaar oud;
  • Je neemt niet je eigen cameramateriaal (GoPro, telefoon) mee.

En ook wij zorgen ervoor dat we aan alle randvoorwaarden voldoen, waaronder:

  • De weersomstandigheden moeten voldoen aan de eisen (geen neerslag, harde wind);
  • Alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd;
  • De instructeurs controleren alle materialen voorafgaand aan de sprong.

Wil je antwoord krijgen op alle vragen rondom de risico’s van parachutespringen? Neem dan een kijkje op onze pagina voor veelgestelde vragen. Vaak vind je daar het antwoord waar je naar op zoek bent! Is dat niet het geval? Dan mag je natuurlijk contact met ons opnemen en staan we je graag te woord.

Genoeg gezien over risico parachutespringen?

Ben je voldoende te weten gekomen omtrent de risico’s van parachutespringen en hoe Skydive ENPC met jouw veiligheid omgaat? Ben jij klaar om die parachutesprong te gaan maken? Gaaf! Dan is het tijd om jouw tandemsprong te boeken.

Tot snel bij Breda International Airport.