Parachutespringen: 16 jaar

Bij Skydive ENPC krijgen we vaak de vraag: wat is de minimale leeftijd voor parachutespringen? Als je 16 jaar bent kun je zeker parachutespringen bij ENPC: Bij ons moet je namelijk minimaal 12 jaar zijn om een tandemsprong te maken. Op deze pagina vertellen we je hier alles over!

Over Skydive ENPC

Onze parachutistenvereniging Skydive ENPC (de Eerste Nederlandse Parachutisten Club) vind je tussen Breda en Roosendaal op Breda Airport. Je kunt bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met parachutespringen. We zijn de oudste parachutistenvereniging van Nederland en we maken er iedere dag weer een feestje van!

Lees hier meer over Skydive ENPC!

Parachutespringen 16 jaar: Tandemsprong

Ga je voor de eerste keer parachutespringen? Dan maak je een zogenaamde tandemsprong: een parachutesprong samen met een ervaren instructeur. Bij Skydive ENPC hanteren we een minimumleeftijd van 12 jaar. We hanteren deze minimumleeftijd omdat kinderen vanaf die leeftijd de parachutespring écht goed beleven. Het allerbelangrijkste is dat je zelf graag wil springen. Voor kinderen geldt dat ze toestemming moeten hebben van hun ouders of verzorgers om als minderjarigen te mogen springen.

Lees hier meer over de minimumleeftijd van parachutespringen.

Parachutespringen 16 jaar: Opleiding

Stel je voor dat je zelfstandig uit een vliegtuig mag springen! Hoe gaaf is dat?! Wil je een opleiding volgen om solo te mogen parachutespringen? Dan kun je bij Skydive ENPC een zogenaamde 'Static Line'-opleiding volgen. Het goede nieuws: je mag deze opleiding volgen als je 16 jaar bent. Dit is namelijk de minimum leeftijd voor het volgen van deze opleiding. Je krijgt kennis over je materiaal, houding, het sturen en neerdalen en na vijf succesvolle springen krijg je een persoonlijk brevet!

Lees hier meer over het volgen van een opleiding parachutespringen.