Wat is de minimale leeftijd voor parachutespringen?

20 juli 2020

Wil jij graag met je kinderen springen of met het gezin als uitje parachutespringen? Dan is het wel belangrijk om te weten welke leeftijd je kind moet hebben om te mogen springen. Bij Skydive ENPC mag iedereen vanaf 12 jaar parachutespringen.

Verantwoorde beleving

Wij hanteren bij ENPC een minimumleeftijd van 12 jaar. De voornaamste reden hiervoor is dat kinderen vanaf die leeftijd de parachutesprong pas echt goed beleven en veel meer meekrijgen van de hele ervaring dan wanneer ze jonger zijn. Bovendien vinden wij het belangrijk dat de kinderen zelf graag willen springen. De leeftijd van 12 jaar is dan ook een richtlijn in plaats van een harde eis. Dus ben jij 11 jaar en wil je zelf heel graag springen dan hoeft dit geen probleem te zijn.

Toestemming

Voor kinderen geldt bovendien dat ze toestemming moeten hebben van hun ouders als minderjarigen om te mogen springen. Zonder toestemming is het helaas niet mogelijk om te springen. Uiteraard gaat het hier wel om een tandemsprong. Solospringen mag namelijk pas vanaf 16 jaar. Dan kun je namelijk zonder tandemmaster veilig zelf naar beneden. Hiervoor kun je bij ons de static line opleiding volgen. Daar leer je direct hoe je solo kan springen en dan kun je vanaf je 16e zelf naar beneden.

Maximumleeftijd

De minimumleeftijd is dus duidelijk, maar is er ook een maximale leeftijd? Het antwoord is duidelijk: nee. We hanteren geen maximumleeftijd. Dus ben je 80 jaar en wil je nog graag eens parachutespringen, dan zien we je graag snel in ons vliegtuig! Het is hierbij wel van belang dat je nog goed ter been bent. Dan zorgen wij ervoor dat je veilig beneden komt met een fantastische ervaring rijker.

Parachutesprong boeken

Wil jij voor het hele gezin een parachutesprong reserveren of wil je jouw kinderen verrassen met een te gekke adrenalinekick? Check dan snel in en stap in met onze tandemmaster voor een onvergetelijke ervaring. Voor vragen of meer informatie kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.