Wanneer mag je alleen parachutespringen?

Bij de eerste keer parachutespringen zit je nog veilig vast aan een van onze ervaren instructeurs. Voor velen is dit echter zo'n gave ervaring dat ze het ook solo willen doen! Maar wat moet je doen voordat je alleen mag parachutespringen? Op deze pagina leggen we het uit!

Over Skydive ENPC

Onze parachutistenvereniging Skydive ENPC (de Eerste Nederlandse Parachutisten Club) vind je tussen Breda en Roosendaal op Breda Airport. Je kunt bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met parachutespringen. We zijn de oudste parachutistenvereniging van Nederland en we maken er iedere dag weer een feestje van!

Lees meer over Skydive ENPC!

Opleiding parachutespringen volgen

Heb je de smaak te pakken en wil je alleen parachutespringen? Dan kun je bij Skydive ENPC hiervoor een opleiding volgen, een zogenaamde 'Static Line' opleiding. De opleiding duurt slechts twee weekenddagen en behelst een theorie- en praktijkexamen. Je leert alle facetten van het parachutespringen en als je vijf sprongen succesvol hebt gemaakt ontvang je jouw persoonlijke brevet.

Kijk hier voor meer info over het volgen van een opleiding of boek direct jou opleiding!

Na het volgen van een opleiding

Na het volgen van een Static Line-opleiding ben je een beginnend parachutespringer, maar je wil natuurlijk meer. Tijd voor nóg meer uitdaging! Zo kun je bijvoorbeeld doorgaan voor het 'Progessive Free Fall (PFF) programma, waarbij je in opleiding gaat voor je eerste echte vrije val. Mocht je dat ook al onder de knie hebben, kun je nog verder leren voor bijvoorbeeld de titel sportparachutist. Genoeg reden dus om van parachutespringen jouw hobby te maken!

Kijk hier voor meer informatie over alle opleidingen bij Skydive ENPC.