Tandem skydiving

Ben jij op zoek naar een geweldig avontuur en de adrenaline kick van je leven? Dan is tandem skydiving iets voor jou en ben je bij Skydive ENPC aan het juiste adres. Al ruim 70 jaar springen wij met veel passie en plezier een gat in de lucht. Onze enthousiaste tandem instructors maken de tandem parachute sprong een onvergetelijke ervaring en met onze 'video experience' leggen we voor jou elke seconde op beeld. Zo kun je de ervaring de rest van je leven herleven.

Tandem skydiving: hoe werkt het?

Als je voor de eerste keer gaat tandem parachute springen, maak je een zogenaamde 'tandemsprong'. Dat betekent dat je samen met een ervaren instructeur de hele ervaring doorloopt. De tandem instructor ontvangt je op het vliegveld, geeft je instructies over de sprong en maakt samen met jou de spring naar beneden. Een vrije val met 200 km/u van 30 seconden, om vervolgens tijdens de zweefvlucht terug naar de grond te kunnen genieten van het Brabantse landschap. Parachute springen is een once in a lifetime event en moet je meegemaakt hebben!

Tandem skydiving mét video experience

Parachute springen is ongetwijfeld een van de gaafste dingen die je mee gaat maken. Zo'n ervaring wil je natuurlijk nog wel een paar keer terug kunnen kijken! Daarom biedt Skydive ENPC de video experience aan. Deze optie kun je kiezen bij de tandemsprong en betekent dat jouw ervaring van A tot Z wordt vastgelegd door een van onze ervaren cameramensen. Van de aankomst op het vliegveld tot de sprong uit het vliegtuig, de open parachute en de landing: alles wordt op beeld en via video vastgelegd. Na afloop krijg jij de video edit direct mee naar huis. Zo kun je jouw eerste sprong op elk gewenst moment terugkijken!

Tandem skydiving: veelgestelde vragen

Als je wil gaan parachute springen, snappen we dat je vragen hebt over de gang van zaken. Daarom zetten we een aantal veelgestelde vragen op een rij. Bij Skydive ENPC:

  • mag iedereen vanaf 12 jaar en onder de 100 kg parachutespringen.
  • vertrekt het vliegtuig vanaf Breda Airport, vlakbij de A58.
  • wordt er elk weekend gesprongen en in de zomer ook op vrijdagmiddag.
  • kun je springen met bril of lenzen: je krijgt van ons namelijk een veiligheidsbril.
  • kun je springen bij elke temperatuur! Alleen bij harde wind of veel neerslag gaat de sprong niet door. 
  • mag je uit veiligheidsoverwegingen geen eigen camera meenemen tijdens de sprong.