Parachutespringen België

Wil je parachutespringen in de buurt van België? Kom dan parachutespringen bij Skydive ENPC bij Roosendaal, vlak over de grens van België en Nederland.

Parachutespringen België

Op zoek naar de hoogste sensatie? Dan is parachutespringen iets voor jou! Bij Skydive ENPC, op een kwartiertje rijden van de grens tussen België en Nederland, maak jij de ultieme sprong. Maak je voor het eerste een parachutesprong, dan spring je samen met een van onze ervaren tandemmasters uit het vliegtuig en raas je met 200 km/u naar beneden. Wil je leren om zelfstandig parachutespringer te worden? Ook dat kan bij ons. Of het voor jou de eerste keer parachutespringen is of je lessen wilt volgen om professioneel springer te worden: bij ENPC ben je aan het goede adres! 

Tandemsprong: spring in gespan

Wil jij uit een vliegtuig springen, maar wil je niet alleen? Dan is een tandemsprong een goede oplossing voor jou. Het is dé makkelijkste manier om een parachutesprong te maken. Je zit dan vast aan een tandemmaster achter jou, waardoor jij van het Belgische uitzicht kan genieten. ENPC zorgt ervoor dat jij de ervaring van je leven krijgt. Bekijk de pagina 'Tandemsprong maken' voor meer informatie over de tandemsprong.

Zo'n 'once in a lifetime' ervaring wil je natuurlijk vastleggen op foto en video. Ook dat kan bij ENPC! Met onze 'video experience' zorgen wij ervoor dat jouw gehele sprong van A tot Z wordt vastgelegd. Wil je zien hoe dat eruit komt te zien? Bekijk dan de pagina 'Media' om alle video's te zien.

Over Skydive ENPC

Als je voor het eerst wil parachutespringen, dan ben je bij Skydive ENPC aan het juiste adres. Wij zijn de oudste parachutistenvereniging van Nederland en zijn gevestigd in Bosschenhoofd in de buurt van Roosendaal, net over de grens van België naar Nederland. Inmiddels bestaat ENPC ruim 70 jaar en zijn al duizenden waaghalzen je voor gegaan! Durf jij de sprong in het diepe te maken?

Bij ENPC maken we van jouw tandemsprong een onvergetelijke ervaring. Je wordt bij aanvang opgevangen door een van onze ervaren tandemmasters die jouw persoonlijke begeleider is tijdens de activiteit. Hij legt precies uit wat er gaat gebeuren, geeft instructies over de sprong en gaat uiteindelijk samen met jou de lucht in. Als het moment daar is, spring je samen met je tandemmaster uit het vliegtuig en raas je met 200 km/u naar beneden.

Opleiding parachutespringen

Is jouw droom om zelfstandig uit een vliegtuig te springen? Bij ENPC volg je een opleiding parachutespringen en leer je het in slechts twee weekenddagen. Tijdens de cursus leer je de basis van het skydiven en krijg je een theorie- en praktijkexamen. De lessen worden begeleid door vakkundige instructeurs die je meenemen in de kennis over het materiaal, je houding tijdens de sprong, het besturen van de parachute, het neerdalen en je krijgt les in de reserve procedure. 

Na de eerste 5 sprongen heb je jouw 'Static line opleiding' gehaald en ontvang je jouw persoonlijke Brevet. Je mag je dan beginnend parachutespringer noemen.