Kan je parachutespringen met hoogtevrees?

25 februari 2021

We krijgen bij ENPC vaak de vraag of je met hoogtevrees wel parachute kunt springen. Gelukkig hebben we een antwoord: dit is zeker mogelijk. Bij een sprong zit je namelijk zo hoog in de lucht dat je van je hoogtevrees geen last hebt.

Weinig last

Dit klinkt misschien gek, maar de meeste parachutespringers merken niks van hun hoogtevrees. Je springt namelijk van kilometers hoogte. Dat is zo hoog dat je geen vaste punten hebt waaraan je goed kan zien op welke hoogte je precies zit. In een vliegtuig heb je bijvoorbeeld ook weinig last van hoogtevrees. Zelfs met angst voor hoogtes kan je dus zonder zorgen een sprong wagen bij ENPC.

Geen hoogtevrees

Daardoor is een parachutesprong zelfs een goede manier om van je hoogtevrees af te komen. Op deze manier kan je zonder al te veel angsten wennen aan grote hoogtes. De vrije val wordt vaak beschreven als een geweldige ervaring, waardoor je met een goed gevoel terugkijkt op de sprong. Veel springers met hoogtevrees vertellen zelfs aan onze instructeurs dat ze genoten van het prachtige uitzicht. Op de manier associeer je hoogtes sneller met iets positiefs.

Gerust stellen

Bij ENPC hebben we verschillende ervaren instructeurs in dienst die samen met jou een sprong wagen. Zij kunnen je vooraf veel uitleggen over de sprong en je daarmee geruststellen. Onze instructeurs zijn op ieder moment aanwezig: voordat je het vliegtuig in stapt, tijdens de vlucht omhoog, gedurende de sprong en na je sprong. Ook in de dagen voor je sprong kan je veel lezen op onze nieuwspagina, of telefonisch vragen stellen aan onze medewerkers.

Genieten, ook met hoogtevrees

Wil jij ook een gave parachutesprong maken boven het mooie Brabantse landschap? Boek dan een sprong bij ENPC! Zelfs als je hoogtevrees hebt kan je nog optimaal genieten van een gave vrije val met één van onze ervaren instructeurs. Voor meer informatie over je sprong kan je altijd contact met ons opnemen.