Informatie opleiding

Bekijk hieronder de informatie over onze opleidingen

Static Line Opleiding

Stel je voor dat je zelfstandig uit een vliegtuig mag springen! Bij Skydive ENPC ben je slechts 2 weekenddagen verwijderd van deze droom. Je krijgt tijdens de cursus een theorie- en praktijkexamen en je leert de basis van het skydiven. Mits het weer het toelaat, spring je daarna meteen alleen uit het vliegtuig vanaf 1200 meter hoogte! 

Inhoudelijk

Tijdens de lessen word je begeleid door onze vakkundige instructeurs. We nemen je mee in de kennis over het materiaal, je houding tijdens de sprong, het sturen onder een parachute, het neerdalen op moeder aarde en je krijgt les in de reserve procedure. Nadat je de eerste 5 sprongen hebt gemaakt, heb je jouw Static Line opleiding gehaald en ontvang je jouw persoonlijke Brevet. Je mag jezelf dan beginnend parachutespringer noemen en wereldwijd onder toezicht fantastische afdalingen maken!

Begeleiding

Veiligheid, gezelligheid en persoonlijke contact zijn onze kernwaarden. Tijdens de opleiding is er volledige aandacht voor onze beginnende springers. In de theorielessen, maar ook na iedere praktijksprong wordt er geëvalueerd. Je krijgt nuttige tips & tricks mee en samen zorgen we ervoor dat jij de opleiding haalt. Daarnaast verwelkomen we je graag binnen onze club en ben je altijd vrij om langs te komen voor een sprong, een hapje of een drankje in ons gezellige clubhuis.

Deelname

Het maximale gewicht om deel te nemen aan de opleiding is 100 kg. Daarbij is het belangrijk dat je in een goede gezondheidsstaat verkeert. Een medische verklaring is daarom verplicht en deze kun je hier downloaden. Helaas zijn niet alle huisartsen bereid om een medische verklaring af te geven. Gelukkig kun je bij elk sportmedisch centrum in Nederland terecht. Een basis sportkeuring is voldoende voor parachutespringen. De kosten hiervoor kunnen vaak gedeclareerd worden bij een aanvullende ziektekostenverzekering.

Kosten

De kosten voor een Static Line opleiding bij Skydive ENPC zijn €449,00. Dit is inclusief:

  • Theorie- en praktijklessen;
  • 5 sprongen automatische opening (Static Line), inclusief materiaalhuur en vouwservice;
  • Een lidmaatschap bij de gezelligste club van Nederland voor de rest van het kalenderjaar!
  • Een aspirant-lidmaatschap van de KNVvL, het overkoepelende orgaan van alle luchtsporten.
  • Een aanvullende WA verzekering bij de KNVvL.

Na je opleiding

“Van beginnend Static Line springer naar een ervaren parachutespringer!”

Nóg meer uitdaging!

Wij bieden na jouw Static Line opleiding een zeer innovatief A-Brevet programma aan. Dit betekent op naar de vrije val! Als je Static Line sprongen goed gaan, dan kun je door voor de eerste, echte vrije val sprong. Tijd voor nóg meer uitdaging dus! En dat begint al vanaf 5000 ft; dat is ruim 1500 meter!

Eerste vrije val

Je krijgt voorafgaand van onze instructeurs een extra training waarin je moet laten zien dat je de parachute zelfstandig kunt openen. Deze training, inclusief sprongen, noemen we de ‘dummy training’. Wanneer je twee dummy sprongen achter elkaar hebt gemaakt, mag je binnen 24 uur al je eerste vrije val maken. Wees gerust, je hoeft voor deze opleiding niet terug de schoolbanken in. Je krijgt uiteraard een uitgebreide briefing in theorie en praktijk en daarna is het tijd om te vliegen! We garanderen dat je eerste vrije val sprong net zo bijzonder is als je eerste Static Line sprong en je weer een nieuw level van adrenaline bereikt. Iets wat je zeker niet wilt missen!

Vrije val programma

Het feest is nog niet afgelopen na je eerste vrij val! Hoe zou je het vinden om te leren draaien tijdens je sprong? Of om een formatiesprong te maken met een van onze instructeurs? Bij Skydive ENPC hebben we een uitdagend programma opgezet waarbij je voor iedere sprong een nieuwe opdracht meekrijgt. Voorafgaand aan je nieuwe sprong krijg je een uitgebreide briefing, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Daarnaast hebben we een innovatieve samenwerking met Indoor Skydive Roosendaal, waardoor je nog sneller je praktijkeisen behaalt. Als je het programma hebt voltooid, ontvang je je A-Brevet. Het gemiddelde aantal sprongen dat je maakt tijdens dit programma ligt rond de 50. Dus ga voor nog meer uitdaging en plezier in de lucht en wie weet mag jij jezelf straks beginnend vrije val sportparachutist noemen!

Militaire Wing Opleiding

Skydive ENPC is ruim 70 jaar geleden opgericht door militairen uit voormalig Nederlands-Indië. En daar is de geschiedenis niet opgehouden. Met haar militaire achtergrond is Skydive ENPC dé perfecte plek om jouw Wing te behalen. Speciaal voor (groepen) militairen bieden we de mogelijkheid om met korting de felbegeerde militaire Wing te bemachtigen. De opleiding is in principe hetzelfde als de Static Line opleiding, alleen word je geen lid van Skydive ENPC. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkexamen en na 5 sprongen heb jij je militaire Wing behaald. Deze kun je vervolgen aanvragen bij jouw directe commandant.

Locatie

Speciaal voor (groepen) militairen vanaf 15 personen kijken we graag samen naar de beste locatie voor de opleiding en de mogelijkheid om doordeweeks te springen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze opleidingscoördinator: opleidingen@enpc.nl.