Hoe lang duurt een parachutesprong?

Parachutespringen is natuurlijk dé ervaring van je leven. De adrenalinekick die je voelt tijdens een vrije val is met niets te vergelijken. Maar hoe lang duurt de ervaring van een parachutesprong nu precies? Op deze pagina leggen we je er alles over uit!

Parachutesprong: van voorbereiding tot landing

In totaal neemt de gehele activiteit van een parachutesprong ongeveer anderhalf uur in beslag bij Skydive ENPC. Dat is de tijd van de aankomst op het vliegveld tot het moment dat je landt en je video gaat bekijken. Je wordt altijd een half uur voor je geboekte tijdstip verwacht op het vliegveld en rond de geboekte tijd ga je de lucht in.

Hét moment supreme, de sprong zelf, duurt ruim vijf minuten. Tussen de 30 en 60 seconden daarvan zijn de vrije val vanaf 3.000 meter, waarna de parachute opent. Daarna zweef je, nagenietend van de adrenaline, rustig naar de landingsplaats.

Parachutesprong: stap voor stap

De eerste keer parachutespringen is natuurlijk heel gaaf en een beetje spannend tegelijk. Daarom krijg je bij Skydive ENPC een ervaren instructeur die je ontvangt op het vliegveld, je uitlegt hoe de activiteit gaat verlopen en die daarna ook jouw tandemmaster is bij de parachutesprong zelf. 

In totaal neemt de activiteit van parachutespringen zo'n anderhalf uur in beslag. Na ontvangst en een uitleg over alle facetten van de sprong, ga je samen met de tandemmaster het vliegtuig in en klimmen jullie naar 10.000 ft (oftewel 3.000 meter). Daar breekt het moment van de waarheid aan: de sprong uit het vliegtuig. De vrije val duurt tussen de 30 en 60 seconden en daarna kun je tijdens de zweefvlucht nog genieten van het prachtige uitzicht.

Tandemsprong: veelgestelde vragen

Een parachutesprong is natuurlijk een geweldige ervaring, maar ook een waar je misschien nog vragen over hebt. Hoe zit het bijvoorbeeld met het weer waarmee je kunt springen, hoe oud moet je zijn om te mogen parachutespringen of welke uitrustig heb je aan tijdens een sprong?

Alle antwoorden op jouw vragen kun je op de rest van onze site vinden! Bekijk bijvoorbeeld de pagina 'Tandemsprong maken' voor meer informatie over de tandemsprong of check de pagina 'Veelgestelde vragen' of je daar de informatie vindt die je zoekt.