Gevaren parachutespringen

Parachutespringen moet natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Daarbij staat de veiligheid van degene die parachutespringt met stip op nummer één. Maar wat zijn eigenlijk de gevaren van parachutespringen? Bij Skydive ENPC doen we er alles aan om de veiligheid van onze klanten te waarborgen. Op deze pagina vertellen we je hier meer over.

Gevaren van parachutespringen

Maak jij je zorgen om de gevaren van parachutespringen? Dan willen wij je direct geruststellen: parachutespringen is enorm veilig. Skydive ENPC neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht en werkt uitsluitend met goed opgeleide, ervaren instructeurs. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de risico’s van parachutespringen en de regels die we hanteren.

Er kleven gevaren aan het maken van een parachutesprong. Het is natuurlijk wel een sprong van meer de duizend meter hoogte. Skydive ENPC is de meest ervaren club van parachutisten in Nederland, dus je kunt van ons aan! Al sinds 1948 verzorgen we parachutesprongen, wat ons de oudste en Eerste Nederlandse Parachutisten Club (ENPC) van het land maakt. Onze ervaren instructeurs, zorgen ervoor dat de veiligheidschecklist goed doorlopen wordt en stellen je gerust door al je vragen te beantwoorden.

Veiligheidseisen parachutespringen

Als vereniging is Skydive ENPC aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Dit betekent dat wij ons strikt houden aan de veiligheidseisen die door de KNVvL en de afdeling parachutespringen zijn gesteld en worden gehanteerd. Deze veiligheidseisen zijn vastgelegd in het afdelingsreglement, het Basis Veiligheidsreglement (BVR), het Veiligheid Management systeem (CMS) en het General Aviation (KNVvL) protocol Alcohol-, Drugs- en Medicijngebruik. Zo sluiten wij de gevaren van parachutespringen uit!