Cursus Skydiven

Wil je een cursus volgen om professional te leren skydiven en dus een brevet te halen? Bij Skydive ENPC word je opgeleid om uiteindelijk zelfstandig parachutist te worden. We leiden sinds 1948 al parachutisten op en hebben sindsdien een berg aan ervaring op gedaan. Bij ons werk je met de beste instructeurs die je begeleiden en ondersteunen, om uiteindelijk zelfstandig parachutist te kunnen worden. Skydive ENPC is een vereniging en daarom zonder winstoogmerk. Daarom kunnen we elke leerling van de cursus skydiven persoonlijke begeleiding bieden.

 

Cursus Skydiven: de mogelijkheden

Als je een cursus skydiven wil volgen, biedt Skydive ENPC verschillende mogelijkheden aan om een opleiding parachutespringen te volgen. Binnen afzienbare tijd wordt je opgeleid tot uiteindelijk een volwaardige parachutist en helpen we je te slagen voor het theorie- en praktijkexamen.

We hebben de opleiding “Static Line” waar iedereen toegankelijk aan kan deelnemen, mits ze aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij ben je twee weekenddagen bezig om je droom te verwezenlijken! Je krijgt bij deze opleiding een theorie- en praktijkexamen om de basis van het skydiven onder de knie te krijgen.

Ben je actief bij defensie? Dan kun je bij ons ook terecht voor de 'militaire Wing'. Je legt een theorie -en praktijkexamen af, en na vijf succesvolle sprongen heb je je 'militaire Wing' in handen!

De voorwaarden van een cursus skydiven

Om mee te doen aan een cursus skydiven moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De voorwaarden die hiervoor gelden vind je hier: 

  • Je bent minimaal 16 jaar oud, en hebt als je onder de 18 bent toestemming van je ouders of voogd.
  • Je weegt maximaal 100 kg.
  • Je bent bij het starten van de opleiding niet ouder dan 50 jaar.
  • Je bent in het bezit van een geldige medische verklaring.
  • Je bent WA-verzekerd.
  • Je bent actief bij defensie (cursus militaire Wing)


Lees hier meer over het volgen van een cursus skydiven.

Wat kost een cursus skydiven?

Het volgen van een cursus skydiven neemt in totaal twee weekenddagen in beslag. Tijdens deze twee dagen krijg je een theorie- en praktijkexamen en leer je de basiselementen van het parachutespringen. Na deze twee dagen ben je bevoegd om vanaf 1200 meter hoogte alleen uit een vliegtuig te springen!

Een zogenaamde 'Static Line'-opleiding volgen kost in totaal €449. Wil je daarna doorleren om van een beginnend Static Line-springer naar een ervaren parachutespringer te gaan? Dan zijn er nog mogelijkheden voor vervolgopleidingen!

Kijk hier voor meer informatie over het volgen van een opleiding parachutespringen.