Wat is het verschil tussen skydiven en parachutespringen?

17 december 2020

Op de website van ENPC lees je niet alleen veel over parachutespringen, maar ook over skydiven. Maar wat is eigenlijk precies het verschil? Om aan alle verwarring en misvattingen een einde te maken, leggen we het in deze blog uit.

 

Leger

Parachutespringen en skydiven is in principe hetzelfde. Er zijn echter wel subtiele verschillen. Zo is skydiven later ontstaan dan parachutespringen en zaten de eerste parachutespringers in het leger.

Uitzicht

Parachutespringen gaat voor de echte liefhebbers vooral om het uitzicht. Sinds de Tweede Wereldoorlog is parachutespringen ook voor hobbyspringers. Het bijzonderste van de sprong is dat je na het uitklappen van de parachute lang kunt genieten van het uitzicht. Je krijgt niet vaak de kans om vrij vanuit de lucht naar het landschap beneden te kijken. Met de tandemsprong van ENPC kan je bijvoorbeeld minutenlang genieten van een adembenemend Brabants uitzicht.

Vrije val

Het belangrijkste element van skydiven is juist het moment daarvoor: de vrije val. Daarom springen skydivers vaak van grotere hoogtes. Soms zelfs vanaf 4 kilometer! Dan ervaar je een vrijeval van maar liefst een minuut. Afhankelijk van je positie behalen skydivers snelheden tot 200 kilometer per uur! Super spectaculair dus.

Static line

Bij ENPC bieden we verschillende spectaculaire skydive-ervaringen. Zo kan je een tandemsprong maken. Bij deze sprong word je begeleid door een ervaren tandemmaster die je een vrije val van een halve minuut laat ervaren. Je kan ook kiezen voor een static line-opleiding. Duig zweven en leer je sturen, stijgen en dalen. In je vervolgopleiding leer je ook een vrije val te maken en hoe het skydive-materiaal werkt. Met onze opleiding kan je jouw persoonlijke brevet halen!

Verschil

Het grootste verschil zit dus in de hoogte van de sprong. Als skydiver kan je vanaf grotere hoogtes langer genieten van je duik naar beneden. Ook behaal je spectaculaire snelheden tot 200 kilometer per uur. Verder zijn er vooral veel overeenkomsten: zo hang je bij beide sprongen veilig onder een parachute.

Skydiven en parachutespringen bij ENPC

Bij ENPC kan je de sprong van je leven wagen. Onze instructeurs brengen je naar grote hoogtes. Vanaf daar maak je een onvergetelijke duik naar beneden. Met onze ruim 70 jaar ervaring kunnen we jou en je gezelschap een leuke en veilige springervaring bieden. Neem snel contact op met ons voor meer informatie!