Kun je skydiven met een bril of lenzen?

10 september 2020

Met 200 km per uur naar beneden in een vrije val, kan dat eigenlijk wel als je een bril draagt of lenzen in hebt? Het antwoord is vrij eenvoudig: ja dat kan. Maar het is wel goed om te weten hoe het precies zit met het dragen van een bril of lenzen en eventuele oogbescherming. Bij Skydive ENPC zorgen we ervoor dat je veilig beneden komt, ongeacht wat er op je neus staat.

Geen probleem

Het dragen van een bril of lenzen is tijdens het skydiven in principe geen enkel probleem. Lenzen zullen sowieso niet zomaar uitgaan en bij een bril is de kans dat de wind er onder komt en deze afblaast bijzonder klein. Dus kun je gewoon met je bril op het vliegtuig uit springen. Je wilt tenslotte wel alles zien wat er tijdens deze adembenemende ervaring gebeurt.

Speciale skydiving brillen

Daarbij is het afvallen van je bril vrijwel uitgesloten doordat we gebruik maken van speciale skydive brillen. Deze zijn speciaal gemaakt om je ogen te beschermen tijdens de vrije val. Zo voorkom je uitgedroogde ogen en blijven je ogen beschermd tegen de wind als je met 200 km per uur naar beneden dondert. De speciale skydiving brillen zijn voorzien van kleine gaatjes om de voorkomen dat de bril beslaat en zorgt dat je alles kunt zien.

Skydive bril in combinatie met bril en lenzen

De skydive brillen kun je prima dragen als je lenzen hebt en ook bij het dragen van een bril kan deze er bijna altijd gewoon overheen gedragen worden. Zo blijft je eigen bril goed zitten en blijven je ogen goed beschermd. We hebben hiervoor speciaal grote skydive brillen die over je eigen bril heen passen. Zo zie je ieder detail tijdens je sprong en kom je veilig met bril en al weer op de grond aan.

Jouw skydive boeken

Wil jij met bril en al een unieke ervaring meemaken? Dan kun je, ongeacht het dragen van een bril of lenzen, bij ons een parachutesprong boeken. Je kunt kiezen voor een tandemsprong met een tandemmaster of een opleiding volgen om solo te kunnen springen. Reserveer direct of neem contact op voor meer informatie. Dan zien we je snel in ons vliegtuig!