Werkbezoek minister

Laurens - 09 september 2019Laurens Instructeur, Videoman

Op maandagochtend 9 september bracht minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen een werkbezoek aan de KNVvL, om kennis te maken met de verschillende luchtsprongen die Breda International Airport te bieden heeft. 

Demonstraties

Nadat er een promotiefilm over luchtsporten in Nederland was vertoond, werd de minister de gelegenheid geboden om deze luchtsporten van dichtbij te bekijken. Zij werd rondgeleid door KNVvL-directeur Ronald Termaat langs diverse opstellingen binnen en buiten de hangaar. Daar gaven vrijwilligers uit de verschillende afdelingen uitleg over de ins en outs van hun luchtsport, o.a. qua materiaal, veiligheid en luchtruim. Onder een blauwe hemel werden live demonstraties gegeven van modelvliegen, paramotor, schermvliegen, ballon inflaten en een drone.

Parachutesprong

Over de vraag aan de minister of er een luchtsport is die zij in de praktijk zou willen meemaken hoefde zij niet lang na te denken: het maken van een parachutesprong. Met Wytse Dijkstra maakte zij vervolgens een tandemsprong vanaf 10.000 voet hoogte. Arjan Vermeij - accountmanager KNVvL bij het ministerie - die haar op het werkbezoek vergezelde was vol bewondering over de moed van zijn minister. Cora van Nieuwenhuizen was duidelijk enthousiast over de enerverende ervaring die zij had opgedaan. Uiteraard heeft zij foto's en video van haar sprong ontvangen. 

Voor het volledige persbericht ga je naar de KNVvL website.