Internationale Vrouwendag 2019

Katie - 08 maart 2019Katie Para van Dienst

Vrouwen met ballen. 
Die hebben wij op Skydive ENPC meer dan genoeg!

Het is Internationale Vrouwendag en dus een uitgelezen moment om onze skydive babes eens in het zonnetje te zetten,
want die zijn er namelijk genoeg bij Skydive ENPC! Onze club heeft gemiddeld méér vrouwen rondlopen
dan de meeste centra in Nederland. Alleen dat is al een reden om een bezoekje bij ons te wagen

Deze stoere dames klommen in de pen om hun avonturen met ons te delen!

“Het eerste wat ik dacht was: dit wil ik zelf kunnen”

‘Moet je ook eens doen’, zei mijn vriendje, toen ik nog in Zwitserland woonde. Hij was skydiver, had al meer dan 70 sprongen en wilde dolgraag dat ik ook eens zou springen. Dat leek me wel wat, en in onze lunchpauze zijn we met een groepje vrienden ‘eventjes’ uit een vliegtuig gesprongen. Het was geweldig en zette meteen mijn wereld op z’n kop. We sprongen uit een Porter van 16 000ft, tussen bergen van meer dan 2000m hoog, echt bizar. Het eerste wat ik dacht (al onder de parachute) was: ‘Wow, dit wil ik ook, dit wil ik zelf kunnen.’
En zo geschiedde. Terug in Nederland heb ik meteen de opleiding bij de ENPC gedaan. Ik was verkocht en stortte me meteen volop op het springen: met name het formatie springen en het geven van instructie houdt me momenteel nog steeds druk bezig. Het springen is een deel van mijn leven geworden, met hoogte- en dieptepunten, vriendschappen en leermomenten. Ik zou niet meer zonder kunnen.
♥ Kim

“Wilde avonturen en head first het gras in, het is altijd feest!”

Wauw, mijn beste sprong ooit? Lastig te zeggen, ik heb er namelijk zo ontzettend veel. Mijn eerste fsi sprong met Erwin, mijn 100e sprong uit een ballon, een sprong met mijn moeder en broer en zoveel sprongen met vriendjes en vriendinnetjes. Ontzettend veel gelachen. Wilde avonturen als  het verliezen van je hoogtemeter, je brilletje, landen in de sloot, en meerdere malen head first in het gras. Heerlijk! Lachen, gieren  brullen! Het is ALTIJD feest. Hangen aan het vliegtuig, elkaar uitlachen met 200km p.u en dagenlang teren op deze avonturen. Reden genoeg om te springen toch?
♥ Richella

ENPC skydive vrouw Richella

“De human canonball, een gecontroleerde hilarische chaos!”

Ik ben in 2017 begonnen met springen omdat ik toen graag mijn militaire wing wilde halen, ik vond het uiteindelijk zo leuk dat ik ben blijven springen. Ik heb ondertussen al heel veel leuke sprongen gemaakt, maar een van de leukste was toch wel mijn 100e sprong. Dit was in Portugal en we deden een Human Canonball. Het was een gecontroleerde chaos en echt hilarisch! Ik ben nu vooral bezig met het leren van freeflyen. In de nabije toekomst wil ik nog graag een sprong uit een luchtballon maken, hopelijk gaat dat dit jaar gebeuren! Een van de leukste dingen aan parachute springen is dat je gewoon nooit uitgeleerd bent en ik hoop nog heel veel mooie sprongen te mogen maken.
♥ Laura

“Pure ontspanning, dat is springen voor mij”

Voor mij is het springen pure ontspanning (Ja! Ontspanning!). Na 2 tandems te hebben gedaan ben ik zelf in 2017 de opleiding gaan doen om te leren parachutespringen! Het is echt de tofste hobby die er is!  De club zelf, de gezelligheid, het springen, de vrije val, het uitzicht, de kick is mega genieten. Als je een weekend lekker heb gesprongen kan mijn weekend al niet meer stuk, een grote big smile! Alle sprongen zijn leuk, maar de leukste was toch uit de heli. Ik zou het freeflyen en wingsuiten wel eens willen proberen, maar hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen!!!
♥ Ellen

“Met een dikke glimlach de wereld van boven bekijken”

Springen geeft niet alleen het ultieme gevoel van vrijheid, het geeft ook een enorme kick. Nog steeds ga ik met een gevoel van spanning/adrenaline omhoog en daarna met een dikke glimlach de wereld van boven bekijken onder mijn goed geopende parachute. Vooral springen met meerdere tegelijk (fsi-en) vind ik onwijs leuk. Van te voren bepalen wat we gaan doen in de lucht  en dan na de sprong trots kunnen zijn op wat eventueel gelukt is. Ooit zou ik graag willen voelen hoe het is om net als een vogel lang te kunnen blijven vliegen. Dus ooit in een wingsuit lijkt me te gek.
♥ Inge

“Landen op een strand in de Algarve, er bestaat geen beter begin van het nieuwe jaar”

Ik ben begonnen met springen op mijn 16e. Destijds heb ik van mijn ouders een static-line opleiding bij de ENPC cadeau gekregen en nu na 6,5 jaar ben ik er nog steeds bijna ieder weekend te vinden. In deze jaren heb ik veel geleerd, gave sprongen gemaakt en mooie vriendschappen opgebouwd. Het springen met andere mensen is iets wat in mijn ogen de sport nóg leuker maakt. Ik ben mij in deze jaren vooral gaan richten op de disciplines freefly en wingsuiten. Met de wingsuit heb ik ondertussen een aantal hele mooie vluchten gemaakt, bijvoorbeeld boven Texel. Zo gaaf als je in je vrijeval met een clubje heel het eiland kan zien en overvliegt! Één van mijn mooiste sprongen is mijn strandsprong op nieuwjaarsdag in de Algarve (Portugal), er bestaat geen beter begin van het nieuwe jaar! Maar mijn allermooiste sprong is toch wel de sprong van afgelopen jaar met mijn broer (die ook springt) en mijn vader als tandempassagier! Op naar nog vele jaren en sprongen binnen deze sport!
♥ Ines

“De ENPC voelt als thuiskomen”

Het afgelopen jaar was ik zwanger en heb ik dus niet gesprongen. Ik heb zoveel leuke hobby's on hold moeten zetten (trailrunnen, skiën, motorrijden, bergwandelen, adventure racen, actieve reizen) maar wat ik het allermeest gemist heb is parachute springen! Het ultieme gevoel van vrijheid, de wind in mijn gezicht, plezier maken in de lucht, zo vrij als een vogel, echt even alles loslaten na een drukke werkweek. Geen stress, geen zorgen, alleen maar genieten! Gelukkig ben ik regelmatig op de club geweest. Gewoon voor de gezelligheid, de relaxte sfeer, het geluid van het opstartende vliegtuig, staren naar de blue skies en om (mee) te genieten van de enthousiaste stralende gezichten na een sprong. ENPC voelt als thuis komen! Nu ik moeder ben vragen mensen vertwijfeld aan me of ik nog steeds blijf springen. Euhm... ja natuurlijk! Ik kan niet wachten op mijn eerste sprong. Dit jaar hoop ik op een herhaling van de fantastische zomer van afgelopen jaar. Ik heb namelijk nog heel wat in te halen :-)
♥ Carrie

“Ik raad het iedereen aan, dit moet je toch een keer gedaan hebben”

Op mijn 16de kreeg ik van mijn ouders voor het behalen van mijn examen een tandemsprong cadeau. Ik vond dit zo’n geweldige ervaring dat ik besloot om binnen een maand zelf een opleiding te volgen. Vanaf dat moment kon ik nergens anders meer aan denken. Naast mijn school had ik een bijbaantje in een supermarkt, mijn zuurverdiende geld gaf ik met liefde uit aan weer zo’n geweldige sprong. Zodra de deur van het vliegtuig opengaat voel je de frisse lucht op je gezicht en na de exit ervaar je een gevoel van ultieme vrijheid, wat niet met iets anders te vergelijken is. Het geeft me blijdschap en sensatie ineen. Aan mijn geopende parachute geniet ik met volle teugen van het uitzicht, even de wereld in een ander perspectief zien. Eenmaal met beide voeten op de grond bedenk ik me iedere keer weer wat een geweldige sport ik heb waarin ik me volledig kan uiten. 
Binnen het springen heb ik vele mooie en gave momenten mogen mee maken maar de mooiste sprongen heb ik gemaakt in Zwitserland waarbij we op z’n 4 kilometer hoogte boven een bergachtige gebied uit het vliegtuig sprongen en vrijwel direct onze parachute opende. Het uitzicht wat je dan hebt is echt onbeschrijfelijk mooi, uitgestrekte bergen, besneeuwde bergtoppen en helder blauwe meren. Dalend naar benden kom je op iets meer dan 2 kilometer hoogte de bergtoppen tegen. Je komt dicht langs bomen en rotswanden wat het zo bijzonder maakt maar tegelijk ook spannend. Binnen het parachutespringen is zoveel te ontdekken waardoor het leuk en uitdagend blijft. Parachutespringen raad ik echt iedereen aan, of je nu zelf een opleiding gaat doen of een tandemsprong. Ik ben van mening dat je het in ieder geval één keer in je leven ervaren moet hebben!
♥ Iris

"Ik heb mijn leven radicaal omgegooid en ben gaan springen"


Als klein meisje keek ik regelmatig omhoog, want daar hingen allemaal mooie parachuutjes. De ENPC had haar dropzone op Vierhoeven in Roosendaal, vlak bij mijn huis. Toen is het virus gaan kriebelen. Ruim 20 jaar later had ik eindelijk de tijd om mijn leven radicaal om te gooien en maakte ik mijn eerste sprongen. En het virus is gebleven, ik vind het superleuk om video's te maken, zowel van de tandems bij ons op de club als met de teamtrainingen. Ook heb ik in een aantal damesrecords gelegen, een enorm gezellige bedoeling en leuke sprongen. Feitelijk vind ik alles leuk binnen het springen: van een hop & pop, het begeleiden van leerlingen, of zelf weer flink aan de bak mogen tijdens bepaalde sprongen, zoals een wedstrijd of mooie challenge. Ik vind het enorm leuk om tijdens events en ook op de club nieuwe mensen te ontmoeten en hier een mooie tijd mee te hebben. En wat ik graag nog eens wil doen... zoveel: een halo-sprong, nog betere cameravrouw worden, echt leren freeflyen en met mijn teams mooie prestaties neerzetten. Wil je meer weten over wat ik doe en mijn skydive leven, check dan ook mijn blog.
♥ Fanny

"Het ultieme gevoel van vrijheid, dat is springen voor mij"

Springen geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid! Het vliegen in het vliegtuig met uitkijk over de wolken en lucht. De sprong zelf waarbij de focus ligt op mijn medespringers. En dan het mooiste, net na de opening...  De rust, de wind in m'n gezicht, de wereld die onder mij ligt en gewoon doordraait terwijl ik daar vlieg onder m'n parachute! Het liefst spring ik met vrienden en mijn man. En dan mooie formaties leggen met elkaar. Helemaal niet erg als het niet verloopt volgens plan, als we maar lol hebben! En altijd met een grote glimlach. Mijn beste sprong ooit was die uit de luchtballon, mogelijk ook omdat ballonvaren zo sereen is. Ik zou nog wel eens een sprong willen maken aan een ronde bol, en dan landen op de Rucphense Heide. Zoals de para's dat vroeger deden. Lijkt mij bijzonder! 
♥ Kristel  

Stuk voor stuk stoere dames die niet bang zijn van een uitdaging. 
Die het verdienen om vandaag een plekje in de spotlight te hebben! 

Ik herken in alle verhalen een stukje van mezelf. Het gevoel van ultieme vrijheid, de serene rust onder de koepel terwijl onder je de wereld beweegt. De wilde avonturen en de hilarische bloopers met je vliegende vriendinnen. Het gevoel dat je nog een keer en nog een keer wilt! En de ontlading, de ontspanning. Al het andere doet er even niet toe want je leeft en je geniet! Het geeft energie, tovert een glimlach op je gezicht en verveelt nooit. Het is altijd feest
♥ Katie  

Wil jij dit nu ook ?!

Heb jij, na dit artikel, ook zo'n zin om met ons in het diepe te springen? Dat kan! 
We geven per jaar meerdere Parachutesprong opleidingen. Wil je toch liever nog even onder de veilige vleugels van een tandemmaster vliegen, dan kun je middels deze link een duosprong boeken. Wacht niet te lang met boeken en verzeker jezelf van een plekje in ons vliegtuig! Het is een ervaring om nooit te vergeten ♥