5 redenen om te springen bij Skydive ENPC

Katie - 20 maart 2019Katie Para van Dienst

Voor het geval je nog twijfelt.
Of gewoon wat extra motivatie nodig hebt.
Misschien omdat we er gewoon graag over vertellen! 

5 REDENEN OM TE SPRINGEN BIJ SKYDIVE ENPC

De kick
Het valt gewoon met niets te vergelijken. Je ruist namelijk niet iedere dag vanaf 10.000ft met een snelheid van 200 km/uur richting aarde. En hoewel dat misschien niet meteen aantrekkelijk in je oren klinkt, bedenk dan eens wat een geweldige rush je zult voelen! En tegen veler verwachtingen in heb je helemaal geen last van dat zinkende gevoel in je maag zoals bij een achtbaan. Wel eens je hoofd naar buiten gestoken op de snelweg? Dat is half zo snel en zonder het geweldige uitzicht! 

Het uitzicht
Misschien denk je dat je weet hoe de wereld er van bovenaf uitziet, maar je hebt het mis. Wanneer je gaat parachutespringen staan al je zintuigen op scherp. Je ziet, ruikt, hoort én voelt de lucht. Een hele andere ervaring dus dan vanaf een berg of vanuit een vliegtuigraampje!  

De jaloerse blikken
Ongeacht of je er nou met knikkende knieën stond of er drie jaar over hebt gedaan om daadwerkelijk te gaan, JIJ hebt een parachutesprong gemaakt! Toch een lekker gevoel om die van je bucketlist af te strepen, niet? 

Het maakt je gelukkig
Wanneer je iets spannends als parachutespringen doet, maakt je lichaam meer van het geluk hormoon endorfine en opwekkend hormoon cortisol aan. Je voelt je hierdoor euforisch en energiek. Je ervaart een positieve vorm van stress, ofwel euforische stress!  

De onschatbare beelden
Misschien vind je parachutespringen al duur genoeg, maar die beelden zijn van onschatbare waarde. Die wil je hebben! Elke keer als je er naar kijkt herbeleef je de sprong, het gevoel én de rush. En hoewel niemand er op zijn best uit ziet met 200km/uur wind in zijn gezicht, zijn dit toch de gaafste shots van jezelf die je ooit met je vrienden zult delen!