COVID19-protocol bij Skydive ENPC

10 augustus 2020

We krijgen regelmatig de vraag of we al weer kunnen springen vanwege COVID19. Een terechte vraag, maar gelukkig kunnen we hier duidelijk over zijn: We mogen weer springen. Al zijn er uiteraard een aantal maatregelen die we in acht moeten en willen nemen voor jouw en onze veiligheid.

Wanneer mag je niet springen?

Er zijn een aantal senario’s waarbij we je moeten vragen de sprong af te zeggen en thuis te blijven. Je kunt de sprong bij ons kosteloos verplaatsen naar een andere datum.

Bij de volgende scenario’s vragen we je om thuis te blijven:

- Als je in de afgelopen 24 uur verkoudheidsklachten hebt gehad, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius.

- Als één van je huisgenoten last heeft van verkoudheidsklachten én koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid. Of als één van je huisgenoten in de afgelopen 14 dagen positief is getest op het Corona virus.

- Als je het Corona virus hebt gehad en dit de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.

- Als je momenteel in thuisisolatie zit omdat je contact hebt gehad met iemand die positief getest is op het Corona virus.

- Als je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) hebt en je korter dan 14 dagen geleden contact hebt gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had.

- Als je in quarantaine bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

Waarmee moet je rekening houden als je komt springen?

Als je komt springen vragen we je rekening te houden met de volgende maatregelen:

- Houd 1,5 meter afstand.

- Betaal indien mogelijk met pin.

- Breng een niet medisch-mondkapje/gezichtsbedekking mee. Het is verplicht deze in het vliegtuig op te hebben.

- Breng zelf een uit één stuk bestaande overall mee die je over je kleren aan kunt trekken tijdens de sprong. Het is ook toegestaan in eigen kleren te springen. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze vies kunnen worden bij de landing.

- Wij verzoeken je om het aantal toeschouwers, zeker op het vliegveld, in aantal te beperken. Op het vliegveld vragen we alleen huisgenoten mee te nemen. Het is voor toeschouwers wel mogelijk om naar de landingslocatie te gaan om daar te kijken. Ook hier verzoeken wij hen om 1.5 meter afstand te bewaren. De landingslocatie ligt op slechts 5 minuten afstand van het vliegveld.

- Normaal brengen wij je in één van onze busjes terug naar het vliegveld, maar om besmettingsrisico’s te vermijden is dat nu niet het geval. Wij verzoeken je om na de sprong met een familielid terug te rijden naar het vliegveld. Kom je alleen, dan zullen wij ervoor zorgen dat je teruggebracht wordt naar het vliegveld.

Nog vragen?

We hopen dat je op deze manier goed voorbereid naar het vliegveld komt. Mocht er nog iets onduidelijk zijn, laat het ons dan even weten. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar info@enpc.nl.