Parachutespringen in Brabant bij Skydive ENPC, Breda Airport.

De eerste skydive club van Nederland, met meer dan 65 jaar ervaring

+ 31 (0) 165 32 09 55

Weekends van 9.00 tot 20.00 uur

Leer nu zelf parachutespringen

Met een skydive opleiding bij Skydive ENPC! Vanaf sprong 1 kun je het helemaal zelf, nadat je een professionele, betrouwbare cursus hebt gehad van één van onze ervaren instructeurs.

Zelf springen

Bij Skydive ENPC bieden we je een zogenaamde static line (SL) opleiding. Tijdens deze opleiding leer je zelfstandig parachutespringen. De parachute is bij je eerste sprongen verbonden aan het vliegtuig en zal 3 seconden na je afsprong automatisch opengaan. Meer over static line parachutespringen.

De cursus

De basisopleiding bestaat uit twee delen en begint op zaterdagochtend om 8:30 uur. Dan zal de instructiegroep zich voorstellen en zie je bij wie je in de groep zit. Die ochtend leer je de (theoretische) beginselen van het parachutespringen, ‘s-middags ligt de nadruk steeds meer op de praktische handelingen. Op zondagmorgen weer om 08.30 uur aan de slag voor het tweede deel, wat vooral is gericht op het herhalen van alle leerstof en praktische handelingen. Gewoonlijk zijn we rond 12.00 uur klaar en dan maak je je spullen in orde voor de eerste sprong! Als er te weinig aanmeldingen zijn kan het zijn dat wij de opleiding doorschuiven naar een andere datum.

In het geval van te weinig aanmeldingen kunnen wij de opleiding doorschuiven naar een geschikte datum

Parachutespringen leer je bij Skydive ENPC!

Schrijf je in voor een opleiding

Wie leiden je op?

Al sinds 1948 worden parachutisten opgeleid bij Skydive ENPC.  We hebben een groot team van ervaren instructeurs, die zich allemaal op vrijwillige basis vol passie en professionaliteit inzetten voor nieuwkomers binnen de sport. Omdat we geen commerciële club zijn, is er veel tijd om iedere leerling de nodige persoonlijke aandacht te geven. Onze instructeurs helpen je graag om verder te komen in het parachutespringen; we verwelkomen je dan ook graag als lid van onze club!

Wat krijg je van ons?

Een static line opleiding bij Skydive ENPC kost € 449,- euro. Je krijgt dan van ons:

  • Theorie- en praktijklessen
  • 5 sprongen automatische opening (static line), incl. materiaalhuur en vouwservice
  • Lidmaatschap van Skydive ENPC voor de rest van het kalenderjaar.
  • Aspirant-lidmaatschap van de KNVvL, het overkoepelende orgaan van alle luchtsporten.

Na 5 sprongen mag je jezelf beginnend sportparachutist SL noemen. Na de cursussprongen kun je verdergaan voor vrijeval sportparachutist. Je ’springcarriere’ na je opleiding

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je gewicht mag max. 100 kg zijn.
  • Je bent 16 jaar of ouder (voor je 18e dien je een verklaring van je ouders/voogd te kunnen overleggen waarin toestemming wordt verleend).
  • Je bent bij aanvang van de opleiding niet ouder dan 50 jaar.
  • Je hebt een WA-verzekering.
  • Je hebt een geldige medische verklaring (lees hier meer over wat dit inhoudt).

1 Sprongsopleiding gedaan?

Als je een 1 sprongs opleiding hebt gedaan dan dien je alsnog de grondopleiding bij de ENPC in zijn geheel te volgen vanwege het feit dat onze omstandigheden zoals exit en dropzone significant afwijken van andere springcentra.

Schrijf je in voor een opleiding

Wil je liever met een instructeur een tandemsprong maken? Kijk dan onder het kopje ‘tandemsprong’.